Claasin 400-sarjan Arion uudistuu – mallisto laajenee, suurempiin malleihin lisää tehoa

Claas on esitellyt uudet neljännen sukupolven Arion 400 -mallit. Moottorit täyttävät nyt viimeisimmät, tason 5 päästömääräykset ja mallistoa laajennettiin ylöspäin uudella 145-hevosvoimaisella Arion 470-mallilla.
Claas Arion 400 -sarja uudistuu. Mallisto laajenee ylöspäin kuvassa näkyvällä Arion 470 -huippumallilla, jonka 4,5 litran FPT-moottori tuottaa 145 hevosvoiman maksimitehon, lisäteholla maksimiteho on 155 hevosvoimaa.
Claas Arion 400 -sarja uudistuu. Mallisto laajenee ylöspäin kuvassa näkyvällä Arion 470 -huippumallilla, jonka 4,5 litran FPT-moottori tuottaa 145 hevosvoiman maksimitehon, lisäteholla maksimiteho on 155 hevosvoimaa. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Arion 400 on Claasille tärkeä mallisarja, jonka kauppa käy erityisen hyvin esimerkiksi Saksassa, Ranskassa ja Puolassa. Arion 400 -malliston traktoreita on valmistettu lähes 30 000 kappaletta, tasalukuun valmistaja arvioi pääsevänsä kuluvan vuoden marraskuussa.

Uuteen Arion 400-sarjaan kuuluu 7 mallia, pienin on 90-hevosvoimainen ja suurin uunituore Arion 470 145 hevosvoimallaan, lisäksi malli tarjoaa 10 hevosvoiman lisätehon. Neljässä suurimmassa Arion 400 -mallissa on nyt lisäteho, aiemmin Claas ei ole ominaisuutta mallistoissaan juuri käyttänyt. Lisäteho on saatavilla aina voimanottoa käytettäessä sekä siirtoajossa yli 8 km/h nopeuksilla.

Vaihteistovaihtoehtoja on edelleen kaksi, neljän pikavaihteen Quadrishift kahdessa pienimmässä mallissa, neljään suurimpaan saa lisävarusteena myös kuuden pikavaihteen Hexashift-vaihteiston. Hydrauliikkaan on tuotu lisävarusteeksi uusi 150 l/min tuottava kuormantunteva pumppu, joka tuottaa 110 l/min jo 1 600 k/min moottorin kierrosluvulla. Lisäksi valittavissa on kaksi avointa järjestelmää (60 ja 100 l/min) ja 110 l/min suljettu hydrauliikkajärjestelmä. Suljetulla hydrauliikkajärjestelmällä varustettujen traktoreiden nostolaitteen nostokyky on kasvanut 500 kilolla edelliseen mallisarjaan verrattuna. Traktorin kokonaismassaa on nostettu 500 kilolla, ollen nyt tasan 9 tonnia.

Perustason kattoikkunalla varustetun ohjaamon lisäksi traktori voidaan tilata myös matalalla ohjaamolla tai hyvät etunäkymät tarjoavalla Panoramic-ohjaamolla. Lisäksi saatavilla on kunnalliskäyttöön suunniteltu 5-pilariohjaamo polykarbonaattilaseilla varustettuna.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uudet mallit voidaan varustaa jo tehtaalla automaattiohjauksella, jota käytetään Claas S10 -terminaalin kautta, samalla näytöllä mahdollistuu myös Isobus-työkoneiden käyttö. Uudet 400-sarjan Arion-mallit saapuvat Suomeen näillä näkymin tulevana syksynä, traktoreiden tuotanto alkaa kesäkuussa.