Lemkenin Heliodor-lautasmuokkain varusteltavissa Vogelsangin lietteenlevittäjällä

Lemken esitteli uutuuden, jossa hyödynnetään Lemkenin teknologiaa ja toisen saksalaisen, Vogelsangin osaamista. Tuloksena on kahden koetellun työlaitteen yhdistelmä, toimiva nestemäisten orgaanisten lannoitteiden, kuten lietteen tai biokaasurejektin levitykseen.
LEMKEN Heliodor -lautasmuokkaimeen on saatavilla sarja, jolla muokkaimesta saadaan lieteen tarkkuuslevitin ja multain. Lietejakelun hoitaa Vogelsang DosiMat DMX -tarkkuuslevitin.
LEMKEN Heliodor -lautasmuokkaimeen on saatavilla sarja, jolla muokkaimesta saadaan lieteen tarkkuuslevitin ja multain. Lietejakelun hoitaa Vogelsang DosiMat DMX -tarkkuuslevitin. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Jakaja syöttää lietteen syöttöletkuihin ja liete ohjataan ensimmäisen kiekkorivin taakse.
Jakaja syöttää lietteen syöttöletkuihin ja liete ohjataan ensimmäisen kiekkorivin taakse. Kuva: Valmistaja

Maaliskuusta 2022 alkaen LEMKEN Heliodor -lautasmuokkaimeen on saatavilla sarja, jolla muokkaimesta saadaan lieteen tarkkuuslevitin ja multain. Lietejakelun hoitaa Vogelsang DosiMat DMX -tarkkuuslevitin.

Lemkenin Heliodor on toimiva peruskone tämän tyyppisille sovelluksille, koska se on kompakti ja sen vetotehon tarve on pieni. Vogelsangin DosiMat on kevyt, jolloin lisävaatimuksia ei juurikaan tarvita traktorin nosto- ja vetovoimalle. DosiMat DMX levittää lietteen tasaisesti koko leveydelle pienillä ja suurilla levitysmäärillä.

Liete syötetään DosiMatiin ylhäältä, homogenisoidaan jakajassa roottorilla, joka on varustettu leikkuuterillä. Jakaja syöttää lietteen sitten syöttöletkuihin ja liete kulkee letkuja pitkin Heliodorin ensimmäisen kiekkorivin taakse, jossa se valutetaan maahan ja mullataan toisella kiekkorivillä.