Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Saksan maatalouskonekauppa ennätystasolla

Saksassa toimiville traktori- ja maatalouskonevalmistajille viime vuosi oli kaikkein paras: niiden yhteen laskettu liikevaihto nousi edellisvuodesta 10 prosenttia 8,6 miljardiin euroon.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

“Toimialamme kasvu jatkuu, innovatiivinen maatalousteknologia on kysytympää kuin koskaan”, VDMA Landtechnikin toimitusjohtaja Berndt Schärer sanoo.

Kasvun selittyy ennen muuta globaalilla maidon hinnan vahvistumisella. Viime keväästä myös vehnän ja rehuviljojen hinnat ovat vahvistuneet.

Viime kasvukautta Pohjois- ja Itä-Saksaa koetellut kuivuuskaan ei ole liiemmin näkynyt konekaupassa. Sen liikevaihto nousi 13 prosenttia. Kaksinumeroisia kasvulukuja saavutettiin Schärerin mukaan muuallakin Euroopassa. Myymättömien koneiden varastot saattoivat paikoin hidastaa kauppaa.

Sadonkorjuukoneiden kauppa kasvoi 16 prosenttia, traktorit liki saman verran. Muokkauskonemyynnin kasvu oli hitaampaa, noin 3 prosenttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Myynnin odotetaan kasvavan myös kuluvana vuonna erityisesti niissä maissa, jossa kasvu oli viime vuonna vaisumpaa kuten Ranskassa ja Venäjällä.