Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Claas sai tavoittelemansa aseman Venäjällä

Claas ja Venäjän federaatio allekirjoittivat Pietarin Talousforumin yhteydessä investointisopimuksen, jonka myötä Claasin Krasnodarin-tehtaasta tuli virallisesti venäläinen valmistaja.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Venäläisen valmistajan status merkitsee, että Claasin valmistamat traktorit ja puimurit pääsevät muiden kotimaisten valmistajien tavoin valtiollisten investointiavustusten piiriin. Sopimuksesta on neuvoteltu pitkään. Sitä koskeva aiesopimus allekirjoitettiin viime syksynä Agritechica-näyttelyn yhteydessä.

Claasin konsernijohtaja Lothar Kriszunin mukaan Venäjän maataloudella on suuret mahdollisuudet tulevaisuudessa. Sopimuksen ansiosta voimme tarjota venäläisille maatalousyrityksille moderneinta maataloustekniikkaa. Tehokkaan korjuuteknologian kysyntä on edelleen vahvaa.

Venäjällä on viljelykelpoista maata noin 122 miljoonaa hehtaaria, mutta siitä on käytössä vain noin 72 miljoonaa. Claasin Krasnodarin-tehtaan 120 miljoonaa euroa maksanut laajennus otettiin käyttöön vajaa vuosi sitten. Tuotantotilaa on nyt noin 45 000 neliötä. Tehtaalla kyetään valmistamaan enimmillään 2 500 puimuria ja traktoria vuodessa.