Hyundai ostaa Doosanin – tavoitteena yhteistyö maarakennuskoneiden kehittämisessä

Hyundai Heavy Industries ja Doosan Infracore yhdistyvät. Hyundai Genuine nimen alla pyritään hankkimaan synergiahyötyjä molemmille yhtiöille.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hyundai Genuine -yhtiön myötä Hyundai ja Doosan alkavat tekemään yhteistyötä. Samalla Doosan nimetään Hyundai-Doosan Infacoreksi. Yhtiöt kuitenkin jatkavat toimintaansa omien järjestelmiensä mukaisesti kilpaillen tytäryhtiöinä.

Hyundai Genuine tukee molempien yritysten toimintaa, ja pyrkii maksimoimaan synergiaedut. Ensimmäisenä listalla ovat kaivinkoneiden ja pyöräkuormaajien teknologioiden yhdistäminen. Tulevaisuudessa pyritään kehittämään polttokennokoneita sekä sähköisiä ja automaattisia teknologioita.

Doosan ja Hyundai yhdistävät tuotekehityksensä – samalla yhteistyötä esimerkiksi Startup-yrityksiin ja yliopistoihin tiivistetään. Tavoitteena on nousta viiden suurimman rakennuskonevalmistajan joukkoon vuoteen 2025 mennessä.

”Diilereille ei anneta asiasta tarkempia tietoja. Todennäköisesti Hyundai haluaa ensivaiheessa hyödyntää Doosanin moottoriteknologiaa. Pitkällä tähtäimellä en usko kummankaan tuotemerkin häviävän maailmankartalta”, kommentoi Doosanin maahantuojan Real Machineryn toimitusjohtaja Matti Salminen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Tällä hetkellä ei ole mitään vahvistettua tietoa, mutta lattiatason toimintaan asia tuskin tulee vaikuttamaan. Ehkä tuoteinnovaatiot tulevat olemaan yhteisiä. Aika näyttää”, kertoo Hyundain maahantuojan Suomen Telakoneen operatiivinen johtaja Miikka Läntinen.