Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kansainväliset Erämessut avattiin neljän vuoden tauon jälkeen

Riihimäellä järjestettävät Kansainväliset Erämessut viettävät 50-vuotisjuhlaa. Messujen teemoja ovat metsästys, kalastus, retkeily sekä luonto. Näitä käsitellään tänä vuonna vastuullisuuden näkökulmasta.
Kuva: Timo Rintakoski

Ensimmäiset Erämessut järjestettiin vuonna 1972. Silloinen tasavallan presidentti Urho Kekkonen oli tapahtuman suojelija ja tänä vuonna tasavallan presidentti Sauli Niinistö on Erämessujen suojelija. Normaalisti messut järjestetään joka toinen vuosi, mutta nyt koronapandemian vuoksi tapahtuma on peruttu kaksi kertaa.

”Tämä tuntuu niin hyvältä neljän vuoden tauon jälkeen, että voimme järjestää Erämessut. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet kamalaa aikaa, kun on joutunut miettimään tapahtuman järjestämistä ja kaikkia epävarmuustekijöitä sen ympärillä,” messujohtaja Ninni Manninen huokaa helpotuksesta.

Erämessuilla on noin 350 näyttelyosastoa. Riihimäen Urheilupuiston messualueen koko on noin yhdeksän hehtaaria ja sisänäyttelytilaa on 6 000 m2. Edellisillä Erämessuilla vuonna 2018 kävijöitä oli liki 40 000. Erämessut järjestetään 9.-12.6. Riihimäellä.