Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Claasilla hyvä vuosi koronasta huolimatta – näyttelyiden peruuntuminen vaikeuttaa uutuuksien esittelyä

Claas järjesti etänä lehdistötilaisuuden 24.9.2020, jossa aiheina olivat koronan vaikutukset sekä ensi kaudelle tulevat malliuudistukset, joita ei voida toistaiseksi esitellä suurissa kansainvälisissä näyttelyissä.
Claas Torion Sinus 738 -pyöräkuormain teleskooppipuomilla.
Claas Torion Sinus 738 -pyöräkuormain teleskooppipuomilla. Kuva: Valmistaja

Claas aikoo tulevaisuudessakin tavata asiakkaitaan eri tapahtumissa, vaikka myös osa alkuvuoden 2021 osalta on peruttu, vakuutti Claasin pääjohtaja Thomas Böck ennen kongressiä järjestetyssä haastattelussa.

Korona aiheutti Claasin tehtailla keskimäärin 2-3 viikkoon tuotantokatkoksia, joista yritys toipui nopeasti. Alihankkijoiden toimitusten viivästykset eivät ole kuitenkaan estäneet Claasia toimittamasta varaosia ja suurinta osaa koneista sovitun mukaisessa aikataulussa. Tuotantokatkokset ovat haitanneet pahiten LeMansin traktoritehtaan toimintaan. Tästäkin huolimatta vuosi 2020 on toistaiseksi sujunut hyvin. Korona ja afrikkalainen sikarutto saattavat kuitenkin muuttaa tilannetta nopeastikin.

Myynnistä ja markkinoinnista vastaavan johtajan Christian Radonsin mukaan Claas on investoinut tuotantolinjoihin ja laadun varmistukseen investoitu 40 miljoona euroa.

Claas panostaa Lexionien lisäksi myös perinteisiin puimureihin. Tavoitteeksi on kasvattaa kohlinkoneiden tehoa 25 prosentilla. Ajosilppureihin on tulossa uusi maissinniittopää ja kaikissa niittomurskaimissa pienimmästä suurimpaan on nyt sama niittopalkki.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Claasin materiaalinkäsittelykoneiden valikoima on kasvanut, siihen kuuluu 10 mallia painoluokassa 5-20 tonnia. Malliston uusin tulokas on Claas Sinus 738, teleskooppipuomilla varustetulla pyöräkuormain.

Arion 900 -traktoreissa on nyt päästötaso 5 -moottori. Arion 900 -sarjan TerraTrac-puolitelatrakoreiden lanseeraus on sujunut hyvin, mutta toimitetut määrät ovat toistaiseksi vaatimattomat.

Claas lanseerasi Cemos-ohjausjärjestelmän puimureihin vuonna 2011. Vastaavan, kuljettajaa opastava järjestelmä on tulossa myös traktoreihin. Koneiden välinen tiedonsiirto yleistyy. Claas on mukana kehittämässä eri valmistajien kanssa yhteensopivaa tiedonsiirtojärjestelmää.