Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Jonsered-tuotteet jäävät pois markkinoilta tänä ja ensi vuonna

Yksi pitkä tuotemerkin historia loppuu nyt vuonna 2020, kun ruotsalainen Jonsered-tuotenimi katoaa markkinoilta. Husqvarna-konserniin kuulunut merkki on ollut moottorisahavalmistuksessa mukana vuodesta 1954 asti.
Kuva: Tommi Hakala
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pitkään Husqvarnan rinnakkaismerkkinä valmistettuja Jonsered-tuotteita on viimeisten vuosien aikana vähennetty merkittävästi. Nyt emokonserni on päättänyt siirtää kaikki panostuksensa päämerkkiin, eli Husqvarnaan. Jo aiemmin mallistot ovat olleet vahvasti samaa alkuperää – Jonseredit ovat eronneet ulkoiselta muotoiltaan ja moottorisahoissa myös etukahvan osalta Husqvarnoista.

Jonsered-nimi katoaa myös ruohonleikkureiden ja raivaussahojen markkinoilta. Husqvarnalle jää moottorisahojen osalta tuotemerkiksi McCulloch, mutta sen valikoima ei laajene muutoksen yhteydessä Jonserediltä vapautuville segmenteille.

"McCulloch pysyy tuotemerkkinä kaikissa maissa, joissa se on edustettuna. Keskitymme 100 prosenttisesti Husqvarna -tuotemerkkiin, vastaamaan eri kohderyhmiemme vaatimuksia. McCulloch jatkaa keskittyen nykyiseen tuotevalikoimaansa, eikä tuotetarjontaa ole tarkoitus päivittää puoliammattilaisille", toteaa Baltian ja Suomen alueiden Husqvarnan toimitusjohtaja Jaanus Vahesalu.

Jonsered-valmistus loppuu vuoden 2020 lopussa, mutta parissa maassa markkinointi jatkuu vielä ensi vuoden.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

"Jonsered-tuotemerkki katoaa kaikilta markkinoilta vuoden 2020 loppuun mennessä lukuun ottamatta Suomea ja Saksaa, joissa jatkamme joissakin ketjuissa myös vuonna 2021, minkä jälkeen Jonsered-tuotteita ei tule myöskään näille markkinoille", vahvistaa Vahesalu.