Moottorisahauksen MM 2022 siirtyy vuodelle 2023 ja pitopaikkana Viron Tarto

Moottorisahauksen kansainvälisestä kilpailutoiminnasta vastaava IALC on päättänyt siirtää tämän vuoden MM-kilpailut pois Serbiasta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tämän vuoden MM-kilpailut piti pitää syyskuussa Serbiassa, johon ne oli myönnetty jo vuodelle 2020. Ukrainan sodan aiheuttamien tapahtumien vuoksi MM-oikeudet omaava IALC teki päätöksen, ettei kisoja pidetä Serbiassa. Myös Venäjän ja Valko-Venäjän osallistuminen kilpailuihin on evätty, sekä Venäjälle myönnettyjen 2024 kilpailujen siirto tapahtuu muualle.

Nopealla aikataululla syksyn kilpailujen järjestäminen ei ollut mahdollista, joten ratkaisuksi tuli siirtää kilpailut keväälle 2023. Samalla pitopaikaksi valittiin Viron Tarto ja kilpailut pidetään kevennetyllä organisaatiolla Maamess 2023 -näyttelyn yhteydessä. Suomen kilpailijoille muutos tarkoittaa sitä, että vain kilpailut pidetään myöhemmin – Serbiankin kilpailuihin valinta olisi tapahtunut vuosien 2020, 2021 ja 2022 SM-kilpailujen yhteistuloksen perusteella. Eli Viroon lähtevät Suomen MM-kilpailijat ovat joka tapauksessa selvillä tämän vuoden SM-kilpailujen jälkeen, kilpailut pidetään 18.6.2022 Punkaharjulla.