Maatalous ei saa säästää itseään hengiltä

Hankkijan uutena toimitusjohtajana aloittaneen Jyrki Lepistön mielestä maatalouden investointien on käännyttävä nousuun. Maataloustuotannon alhainen taso on hänen mielestään yksi alan suurimmista ongelmista.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jyrki Lepistö aloitti Hankkijan toimitusjohtajana Ensio Hytösen jäädessä eläkkeelle syyskuun 2016 lopussa. Lepistö on työskennellyt Hankkijalla erilaisissa kone- ja tuotantotarvikekaupan tehtävissä vuodesta 1997 alkaen. Hankkijan vetäjän vaihdos osui varsinkin konekauppaan kannalta hankalaan aikaan. 2016 oli myös ensimmäinen kokonaan Danish Agron omistuksessa ollut vuosi. Jyrki Lepistöllä on kuitenkin ollut aikaa valmistautua tehtävään, sillä hän on ollut Danish Agron johtoryhmän jäsen vuodesta 2013 lähtien. 47-vuotias Lepistö viljelee myös Salon seudulla sijaitsevaa kotitilaansa.

Maataloustuotannon alhainen hintataso vaikeuttaa Lepistön mielestä etenkin konekauppaa. Hän uskoo tilanteen kehittyvän kuitenkin oikeaan suuntaan, sillä maatalouden ja lähiruoan arvostus on kasvanut viime vuosina merkittävästi.

”Maatalouden investointien on kuitenkin käännyttävä nousuun, sillä muuten maatalous säästää itsensä hengiltä.”

Maataloustuotannon alhainen taso on Lepistön mielestä yksi suurimpia ongelmia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Olisi tärkeämpää keskittyä suuren ja laadukkaan sadon tuottamiseen kuin pinta-alan lisäämiseen, sillä oikein kohdistetuilla tuotantopanoksilla on mahdollista saada moninkertainen tuotannon arvon nousu ”, painottaa Lepistö. ”Suomessa käytetään sertifioitua siementä huomattavasti vähemmän kuin muissa pohjoismaissa.”

Hankkija panostaa myös viljan ja rehujen vientiin. Suomessa kehitettyjen erikoisrehujen vientimahdollisuudet ovat erikoisrehujen pitkäaikaisen kehitystyön ansiosta hyvät.

Uolevi Oristo