Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Iisalmelaisyritys KHM-Steel Oy ostaa OXSA Oy:n liiketoiminnot

Oxsan sai uuden omistajan, kun KHM Steel Oy osti liiketoimintakaupalla koko Oxsan. Tarkoitus on kehittää Oxsasta johtava tuotemerkki lumilingoissa ja -auroissa.
Kuvat ovat Oxsan alkutaipaleelta. Oxsan tuotekehitys oli innovatiivista. Esimerkkinä edessä oleva perälevy, jossa on taittuva runko.
Kuvat ovat Oxsan alkutaipaleelta. Oxsan tuotekehitys oli innovatiivista. Esimerkkinä edessä oleva perälevy, jossa on taittuva runko.  Kuva: Seppo Pentti

Huhtikuun alussa allekirjoitettiin liiketoimintakauppa, jossa Kari Hartikaisen omistama KHM Steel Oy osti koko OXSA-liiketoiminnan. Kaupassa ostajalle siirtyivät Varpaisjärvellä sijaitseva tuotantokalusto ja vaihto omaisuus, OXSA-toiminimi ja domain www.oxsa.fi, sekä kaikki siirtyvään liiketoimintaan liittyvät tuoteoikeudet ja sopimukset. Osapuolet ovat sopineet, etteivät he julkaise kauppahintaa.

OXSA-liiketoiminta on käynnistetty aika tarkalleen 11 vuotta sitten, näistä kuusi viimeisintä vuotta Oxsa:n liiketoimintojen vetovastuu on ollut Marko Hussolla. Noihin 11 vuoteen sisältyy monenmoista vastoinkäymistä ja tuotekehityksen tuskaa, mutta myös monia onnistumisen kokemuksia.

Oxsan lingossa oli heti alkuun hydraulinen siipi, jolla työleveyttä saatiin lisää.
Oxsan lingossa oli heti alkuun hydraulinen siipi, jolla työleveyttä saatiin lisää.  Kuva: Seppo Pentti

OXSA-liiketoiminta on nyt siinä vaiheessa, että kasvaakseen se vaatii vetäjän, joka voi käyttää siihen koko työpanoksensa. Molemmat osapuolet ovat luottavaisia sekä nykyisten että suunnitelmissa olevien uusien Oxsa tuotteiden menestykseen. Oxsan liiketoimintaa, tuotekehitystä ja valmistusta kehitetään. Tähtäimessä on olla Suomen johtava tuotemerkki lumilingoissa ja -auroissa. LH-Osa jatkaa Oxsa-tuotteiden jälleenmyyjänä. LH-Osa hoitaa myös varaosien myyjänä.