Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Reilu Teko -säkkikeräys käynnistyy

Suomen 4H-liitto, Finland svenska 4H ja paikalliset 4H-yhdistykset järjestävät perinteisen Reilu Teko -säkkikeräyksen. Keräyksen päärahoittaja on Yara Suomi. Säkkikeräykseen osallistuvat Hankkija, Lantmännen Agro, Raisoagro ja Tilasiemen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Viljelijät tuovat tyhjät säkit 4H-yhdistysten keräyspisteisiin, joita on lähes jokaisessa kunnassa, yhteensä noin 250. Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta. Keräykseen otetaan Yaran lannoitesäkit, lannoitelavojen suojahuput sekä Hankkijan, Lantmännen Agron, Raisioagron ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit.

4H-nuoret lajittelevat ja pakkaavat säkit. Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä kierrätykseen. Pesun, murskauksen ja sulatuksen jälkeen säkit käytetään uusiomuovin raaka-aineeksi.

Säkkikeräystä on tehty vuodesta 1975, ja muovia on kerätty yhteensä noin 37 miljoonaa kiloa. Viime vuonna keräys tuotti 656 tonnia muovia. Maatiloille toimitetuista Yaran lannoitesäkeistä noin 70 prosenttia palautui kierrätykseen.

Säkkikeräys työllistää satoja nuoria eri puolilla Suomea, ja monelle nuorelle säkkikeräys on ensimmäinen kesätyöpaikka. Viime vuonna keräykseen osallistui 136 4H-yhdistystä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Säkkejä kerätään koko maassa touko-elokuun aikana. Keräysajat ja -pisteet: www.4H.fi/reiluteko