Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Hyundailta portaattomalla vaihteensiirrolla varustettu pyöräkuormain 26 tonnin kokoluokkaan

Korealainen Hyundai laajentaa pyöräkuormainmallistoaan H975A CVT -pyöräkuormaimella. Uutuuden erikoisuus on portaaton CVT-voimansiirto
Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hyundai H975A CVT:n työpaino on noin 26 000 kiloa. Kyseessä on merkin ensimmäinen portaattomalla automaattivaihteistolla varustettu pyöräkuormaaja. Voimansiirron on valmistanut ZF. Hyundain mukaan

CVT-vaihteiston tuottama hyötysuhde tuottaa jopa 30 % polttoainesäästöt verrattuna perinteisellä vaihteistolla varustettuun kuormaimeen. Vaihteiston jarrutusominaisuuden ansiosta myös jarrukomponenttien elinikä kasvaa. Lisäksi kiihdytyksen kerrotaan olevan erittäin tasainen ja automaattinen akselilukko parantaa pitoa.

Uutuuden ominaisuuksiin kuuluu myös vakiovarusteena toimitettava punnituslaitteisto sekä 360 asteen näkymän tuottava kamerajärjestelmä, joka tunnistaa koneen ympärillä liikkuvat objektit automaattisesti. Ominaisuuksiin lukeutuu myös optiona saatava peruutustutka.

Ohjaamon kerrotaan olevan aiempaa hiljaisempi ja tilavampi. Myös tärinätasot ovat pudonneet. Työmukavuuden parantumisen lisäksi kuljettajaa ilahdutetaan aiempaa helpommalla huollettavuudella. Esim. konepeitto avautuu reilusti, minkä ansiosta rutiinitarkastukset ja puhdistus on näppärä suorittaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hyundai H975A CVT:n voimanlähde on 247 kilowattinen Cummins X12, joka täyttää Stage 5 -päästömääräykset. Kehittyneen diagnostiikka järjestelmän ansiosta mahdolliset vikakoodit ovat luettavissa etäyhteyden avulla.