Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Danish Agro osakkaaksi Keskon Baltian konekauppaan

Kaupassa Konekesko myi 45 % Baltian maayhtiöidensä osakekannasta Danish Agro a.m.b.a:n konserniyhtiö DAVA Agravis Machinery Holding A/S:lle, joka on tanskalaisen Danish Agron ja saksalaisen Agravis Raiffeissen AG:n omistama yhtiö.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Konekeskon Baltian maayhtiöt harjoittavat maatalous-, metsä- ja maanrakennuskoneiden maahantuontia, myyntiä ja huoltoa. Yhtiöiden edustamia keskeisiä tuotemerkkejä ovat mm. Claas-traktorit, -puimurit ja -nurmikoneet, Ponsse-metsäkoneet, Kobelco-kaivinkoneet ja Kubota-minikaivinkoneet, kertoo maatalous- ja konekaupan johtaja Antti Meriläinen.

Samalla osapuolet sopivat DAVA Agraviksen oikeudesta ostaa ja Konekeskon oikeudesta myydä loput maayhtiöiden osakkeista viimeistään tammikuussa 2019.

Kesko ja Danish Agro ovat myös sopineet, että Danish Agron toisella tytäryhtiöllä, Danish Agro Machinery Holding A/S:llä on mahdollisuus ostaa Konekeskon Suomen maatalouskonekaupan toiminnot viimeistään syyskuussa 2020.

Danish Agro omistaa myös Hankkijan. Danish Agro -konserni ja sen tytär- ja osakkuusyritykset myyvät Claasia Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja nyt myös Baltiassa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tällä kaupalla ei ole vaikutusta Hankkijan konekaupan toimintaan eikä edustuksiin Suomessa. Hankkija jatkaa yhteistyötä nykyisten kone-edustusten kanssa, painottaa Hankkijan toimitusjohtaja Jyrki Lepistö.