Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ponssen osavuosikatsaus enteilee mainiota tulosta

Ripeänä jatkunut kasvu ja kannattavuuden paraneminen ennakoi Ponssen osavuosikatsauksen mukaan koko vuoden tuloksesta merkittävästi viime vuotta parempaa.
Kuva: Ponsse.
Kuva: Ponsse. 
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ponssen kolmen vuosineljänneksen liikevaihto nousi viime vuoden vastaavan ajan 270 miljoonasta 310 miljoonaan euroon ja liiketulos 27,5 miljoonasta 34,2 miljoonaan. Liikevoittoprosentti oli tasan 11.

Kolmannen neljänneksen liikevaihto oli noin 104 miljoonaa euroa, liiketulos 12,2 ja liikevoittoprosentti 11,7.

Yhtiön omavaraisuusaste nousi 38,9:stä 41,4 prosenttiin, ja tilauskanta vahvistui edellisvuoden 156 miljoonasta 174 miljoonaan euroon.

Pohjois- ja Etelä-Amerikan osuus liikevaihdosta kasvoi merkittävästi, ja samalla Venäjän ja Pohjois-Euroopan osuus pienentyi. Venäjän tilanteen odotetaan parantuvan vuoden viimeisellä neljänneksellä. Keski-Euroopan osuus liikevaihdosta oli normaalilla tasolla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Huoltopalvelujen kasvun nopeutuminen liittyy sekä kasvavaan konekantaan että huoltopalvelujen uusiin liiketoimintakonsepteihin.

Ponsse Oyj:n organisaatiorakenteeseen tehdään muutoksia, mikä vaikuttaa myös Ponssen johtoryhmään. Muutoksen tavoitteena on tehostaa tehtaan toimitusketjua tilauksesta asiakkaalle. Ponssen uusi organisaatiorakenne perustuu kolmeen pääprosessiin: myyntiin ja huoltoon, toimitusketjuun sekä tuotekehitykseen. Jatkossa toimitusketjun organisaatio vastaa kokonaisuudesta, joka kattaa toiminnot asiakastilauksen vastaanotosta tuotantoon ja koneen toimitukseen.

Ponsse-konsernin palveluksessa oli katsauskauden päättyessä 1 351. Viime vuonna samaan aikaan henkilöstöä oli 1 226.