Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sarka-museo kuljettaa maatalouden historiaan

Suomen maatalousmuseo Sarka avaa Loimaalla huhtikuussa uuden näyttelyn, joka vie kävijät 3 000 vuoden aikamatkalle suomalaisen maatalouden historiaan ja takaisin nykypäivään. Näyttelyssä esillä on vahvasti myös maatalouden koneellistuminen.
Kuva: Sarka, näyttelyblogi.
Kuva: Sarka, näyttelyblogi. 
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusi Maatalouden aika -näyttely avataan huhtikuun lopulla, ja se on rakennettu tutkimustiedon ja esineiden kautta sekä yksittäisten ihmisten kokemuksista suhteessa maataloustyön historiallisiin vaiheisiin.

Näyttelyssä avataan esimerkiksi kaskiviljelyn saloja, tuulimyllyn toimintaa ja nykyaikaisen lypsykarjanavetan arkea. Noin 1960-luvulle saakka maatalous oli maamme pääelinkeino, mutta nykyisin maataloutta harjoittaa enää nelisen prosenttia väestöstä, ja elinkeinona maanviljely voi olla monelle jopa melko vieras.

Näyttely pyrkiikin tuomaan kosketuspintaa maatalouteen ja sen historiaan. Siellä on myös esillä erilaisia työvälineitä tuhansia vuosia vanhasta sirpin terästä suorakyylvökoneen poikkileikkaukseen. Esillä ovat myös ensimmäinen suomalainen traktori Kullervo ja Fiskars 10 -aura.

Uusi näyttely on museolle sen avaamisen lisäksi merkittävin yksittäinen projekti, ja näyttelyllä juhlistetaan sekä museon omaa 10-vuotista taivalta kuin myös Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Avajaisia vietetään 29.4.2016.

Sarkaan voi tutustua tarkemmin museon kotisivuilta. Näyttelyn rakentumista voi puolestaan seurata museon ylläpitämän blogin puolella.