Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Engconin Q-safe-pikakiinnike Lännen Tractorsin vakiovarusteeksi

Lännen Tractors panostaa turvallisuuteen. Jatkossa yrityksen kaivurikuormaimiin asennettavat Engconin rototiltit varustetaan vakiona Q-safe-turvakiinnikkeellä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lännen Tractors on jo pitkään kehittänyt koneita erikoistöihin, kuten ratatyömaille, joissa työlaitteita vaihdetaan usein. Yritys panostaa turvallisuusratkaisuihin ja kehittää jatkuvasti uusia ideoita ja tapoja lisätä yrityksen koneiden turvallisuutta ja käytettävyyttä. Yli puolet Lännen koneista varustetaan erikoistyölaitteella.

"Työmaalla on tärkeää tietää, että kauha tai muu työlaite on kunnolla kiinni ja ettei se voi vahingossa irrota. Siksi tilaamme Q-Safe-turvakiinnikkeen kaikkiin Engconin rototiltteihimme", sanoo Lännen Tractors Oy:n tuoteryhmäpäällikkö Jan Aspvik.

"Olemme iloisia siitä, että Lännen näkee turvallisten työlaitekiinnikkeidemme edut. On nähtävillä, että turvallisia tuotteitamme aletaan käyttää alalla yhä laajemmin", sanoo Engconin kehityspäällikkö Fredrik Jonsson.

Turvallisuus keskiössä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Turvallisuuden kehittäminen pohjautuu useisiin eri EU-standardeihin. Konevalmistajien tehtävänä on tehostaa työskentelyä ja varmistaa samalla maksimaalinen turvallisuus. Kauhan irtoamisesta johtuvien työtapaturmien ehkäisemiseksi Lännen on päättänyt käyttää Q Safe-turvakiinnikkettä kaikissa sen toimittamissa Engcon-rototilteissä.

"Käyttöön ottamamme Engconin Q-Safe-turvakiinnike lisää turvallisuutta. Q-Safe-turvakiinnikkeen ansiosta Engconin rototiltin alapuolelle kiinnitettävä työlaite ei voi irrota ja pudota. Jos työlaite ei ole täydellisesti kiinnitetty, järjestelmä ilmoittaa siitä myös koneen ympärillä työskenteleville. Ääni- ja valosignaalit ilmaisevat, kun työlaitetta irrotetaan tai kiinnitetään. Tämä minimoi onnettomuusriskin", Jan Aspvik sanoo.

Q-Safe-työlaitekiinnikkeessä on vakiona valmius automaattiselle EC-Oil-öljyliitäntäjärjestelmälle, joka voidaan asentaa tehtaalla tai jälkikäteen. EC-Oilin ansiosta kuljettajan ei tarvitse poistua ohjaamosta hydraulisten työlaitteiden, kuten kourien, tärylevyjen ja vasaroiden kytkemiseksi.