Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Moottorisahavalmistaja Stihl on tuonut markkinoille rajumman tehopainosuhteen moottorisahamallin – MS 400 C-M antaa 4 kilowatin tehon

Saksalainen pienkonevalmistaja Stihl AG lisää mallistonsa 100-sarjan malleja. Erittäin tehokas ja ruiskutustekniikkaa hyödyntävä MS 500i saa seuraa, kun MS 400 C-M tuo pykälän pienemmän ja kaasutintekniikkaisen tehosahan mallistoonsa.
Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Stihl on panostanut viimeisten vuosien aikana uusissa moottorisahoissa erilaisiin uusiin materiaaleihin, yhdistäen ne sahamallistonsa kehittyneeseen elektroniikkaan. Uusi MS 400 C-M on yksi tällaisen kehityksen tulos ja se saapuu loppuvuoden aikana myyntiin myös Suomeen.

60-kuutioisten sahojen kokoluokassa uusi Stihl on varsin kova yhdistelmä. Painoksi ilman terävarustusta ilmoitetaan vain 5,8 kiloa ja tehoksi peräti 4,0 kW. Painoltaan uutuus vastaa siis kahvalämmitteistä MS 362 C-M -mallia, mutta antaa 0,5 kW enemmän tehoa. Uutuudessa on käytössä uusin M-Tronic 3.0 -moottorinohjausjärjestelmä ja magnesiumista valmistettu mäntä. Männän keveydellä on saatu vähennettyä liikkuvien massojen voimia ja sitä kautta myös nostettua moottorin kiihtyvyyttä.