Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Richelin kaarihallit Suomeen

Turun Konekeskus ryhtyy myymään ranskalaisen Richel Groupin valmistamia kaarihalleja. Teräskaarirunkoiset ja pressukatteiset Richelin varastohallit tunnetaan Shelterall-tuotemerkistä. Yhtiö valmistaa halleja myös kasvihuonekäyttöön.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Turun Konekeskus on solminut myyntisopimuksen ranskalaisen Richel Groupin valmistamien hallien myynnistä Suomessa. Richelin tuotteita on esitelty jo Lepaa 2017-, Nurmi 2017- sekä Maxpo 2017 -tapahtumissa, kertoo Richelin hallimyynnistä Suomessa vastaava Timo Haavisto.

”Kiinnostus on ollut varsin hyvää ja ensimmäiset kaupat on jo tehty”, Haavisto kertoo tyytyväisenä.

Suomessa Richelin hallien myynti painottunee aluksi ns. Shelterall-varastohalleihin, mutta Richelin valikoimaan kuuluu myös erilaisia kasvihuoneina käytettäviä halleja.

Varastohallien runko muodostuu profiililtaan ovaalinmuotoisista teräsputkikaarista. Rungon päälle pingotetaan vahva pressukangas, joka voi olla ulkopuoliselta väritykseltään vihreä, beige tai harmaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Richelin halleissa on runsaasti valinnanvaraa mittojen puolesta. Ovaaliputkesta valmistettujen hallien leveys voi olla enimmillään jopa 12 metriä ja korkeutta harjan kohdalla on tällöin 6,75 metriä. Pituus voidaan valita asiakkaan toiveiden mukaan. Päädyt voidaan jättää joko avoimiksi tai varustella esimerkiksi ovilla.

Kaarihallit sopivat Haaviston mielestä parhaiten erilaisten tuotteiden ja materiaalien varastohalleiksi tai konesuojiksi. Maatiloilla niitä voidaan käyttää esimerkiksi laakasiilojen tai lantavarastojen kattamiseen, karjasuojina tai paalivarastoina.

Leveimmät Richelin valmistamat pressukatteiset hallit ovat 25 metrisiä. Tällöin kaarirakenne valmistetaan hitsaamalla.

”Leveimmät mallit sopivat esimerkiksi ratsastusmaneeseiksi”, Timo Haavisto sanoo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Haavisto kertoo, että hallien soveltuvuus Suomen oloihin on varmistettu tuuli- ja lumikuormalaskelmilla.

Matti Turtiainen