Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Moottorisahauksen SM-kilpailut jälleen Metsämuseo Luston kentällä 18.6.

Alkukesän perinteinen tapahtuma, eli moottorisahauksen SM-kilpailut ovat tulossa. Tapahtuma järjestetään Sumoki ry toimesta 18.6.2022, mainiolla Metsämuseo Luston kilpailuareenalla.
Arboristi Marjut Laakkonen on ollut viime vuosina kehittämässä kilpailutaitojaan, naistenluokan kilpailijana. Tänä vuonna aloittelijoiden sarjassa on mukana peräti kolme uutta naiskilpailijaa, tulossa seuraavien vuosien kilpailuihin mukaan.
Arboristi Marjut Laakkonen on ollut viime vuosina kehittämässä kilpailutaitojaan, naistenluokan kilpailijana. Tänä vuonna aloittelijoiden sarjassa on mukana peräti kolme uutta naiskilpailijaa, tulossa seuraavien vuosien kilpailuihin mukaan. Kuva: Tommi Hakala

Euroopassa erittäin suositussa lajissa, eli kilpamoottorisahauksessa Suomella on vahvat perinteet ja myös maailmanmestaruuksia. Moottorisahatyöskentely on muuttunut kaikkialla enemmän järeiden runkojen kaatamiseen ja katkontaan. Eli entistä lähemmäs myös kilpasahauksen lajeja. Tarkat kaadot ja maata vasten sahaukset ovat esimerkiksi arboristeille arkipäivää.

Vuoden 2022 sahaustapahtumassa ovat mukana kaikki viime vuosien kisaajat ja mitaleita kilpailuista kotivitriineihin kädet kipeänä kantaneet osaajat. Nyt mukana on myös aloittelevien uusien kilpailijoiden Noviisi-ryhmä, joka koostuu neljästä metsäalaa opiskelevasta HAMK:in Evon oppilaitoksen oppilasta. Lisäksi mukana on Husqvarnan oma kolmen naiskilpailijan ryhmä, ensimmäisissä kilpailuissaan.

Viroilaiset ovat olleet useana vuonna mukana kilpailussa, katsastamassa omaa tasoaan. Vastaavasti myös suomalaiset ovat vierailleet Viron kilpailuissa. Tänä vuonna virolaisille on varattu viidelle kilpailijalle mahdollisuus saapua kilpailemaan (3 kpl Pro/naiskilpailija/Juniori).

Kilpailuissa on tänä vuonna mukana Pro-luokan kilpailijoilla näyttävä tolppakaato, missä kaatotarkuutta mitataan sentin tarkkuudella ja usein päästään alle 10 sentin tarkuuteen 10 metrin etäisyydellä. Noviisi-luokka tekee kaatotehtävänsä ”laserkaatona”, jossa arvioidaan kaatotarkkuus laserin avulla kaatokolon pohjasta, 15 metrin etäisyyden merkkitauluun osoitellen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tapahtuma alkaa lauantaiaamulla 18.6. klo 9 ja aloituksen tekevät Pro-sarjalaiset näyttävällä ketjunvaihtotehtävällään ja samanaikaisesti Noviisit testaavat taitojaan laserkaadossa.