Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

GrainSensen proteiinimittarille 1,4 miljoonan euron pääomasijoitus

GrainSense Oy on kehittänyt ensimmäisenä käsikäyttöisen laitteen viljanjyvien laadun ja muun muassa niiden proteiinimäärän mittaamiseen. Uusi yritys on saanut 1,4 miljoonan euron pääomarahoituksen sekä kehityslainan Tekesiltä.
Kuva: Grainsense.
Kuva: Grainsense. 
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

GrainSense on Teknologian tutkimuskeskus VTT:n spin-off-yritys, joka pyrkii maailmanmarkkinoille pilvipohjaisilla palveluillaan ja optisiin teknologioihin perustuvilla laitteillaan. Tuotteet parantavat viljelijöiden mahdollisuuksia valvoa viljan laatua ja hallita sen hinnoittelua.

GrainSensen kehittämä käsikäyttöinen laite mittaa viljanjyvien sekä muiden viljelykasvien proteiinipitoisuuden, öljy- ja hiilihydraattipitoisuuden sekä kosteuden. Näiden viljan ominaisuuksien perusteella voidaan laskea sadon arvo ja käsittelykustannukset jo siinä vaiheessa, kun vilja kasvaa pellolla. Paristokäyttöinen laite tarvitsee mittausta varten vain muutaman viljanjyvän. Mittaus kestää muutaman sekunnin, eikä se edellytä esivalmisteluja.

Laite tarjoaa ensimmäistä kertaa maanviljelijöille, siementuottajille ja kasvinjalostajille keinon mitata nopeasti sadon laatuparametrit ja tehdä niiden perusteella kannattavuutta parantavia päätöksiä. Myös lihantuottajille on hyötyä laitteesta rehun proteiinipitoisuuden hallitsemiseksi, mikä voi parantaa merkittävästi tuotannon kannattavuutta. Lisäarvoa laitteeseen antaa GPS-paikannus sekä yhteydet pilvipalveluihin, jotka osaltaan parantavat tuottavuutta ja kannattavuutta.

GrainSense lanseeraa tuotteensa vuoden 2016 aikana. Berner Oy toimii yrityksen markkinointi-, myynti- ja kehityskumppanina Pohjoismaissa ja Baltian maissa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

GrainSense-yrityksen perustajatiimiin kuuluvat Ralf Marbach (keksijä ja perustaja), Jouni Huopana (perustaja), Ykä Marjanen (perustajajäsen), Max Schulman (perustajajäsen), Arve Lukander (perustajajäsen) ja Edvard Krogius (perustajajäsen).

Sijoittajina ovat VTT Ventures Oy, Berner Oy sekä kolme pohjoismaista maataloustaustaista sijoittajaa. Tekes puolestaan on myöntänyt GrainSenselle kehityslainan.