Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Avant uudistaa sähkökäyttöisten kuormaajiensa mallisarjaa – käyttöaika ja hinta paremmin vertailtavissa dieselmalleihin

Avant Tecno Oy esittelee uudistuneen e-sarjan ja kolmannen sukupolven täyssähköiset kuormaajat, joiden akkuteknologian kapasiteetin kerrotaan parantuneen. Virran mainitaan riittävän kokonaiseksi työpäiväksi.
Kuva: Valmistaja

Avant tuo markkinoille kaksi uuden sukupolven täyssähköistä kuormaajamallia, Avant e513:n ja Avant e527:n, jotka uudistavat Avantin e-sarjan ja korvaavat edeltäjänsä eli e5- ja e6-mallit. Kuormaajat tulevat tuotantoon tammikuussa 2024.

Uudet kuormaajat on varustettu Avant Tecnon tytäryhtiön, Avant Powerin, valmistamilla Avant OptiTemp® -akkupaketeilla. Patentoitujen ja kotimaisten litiumioniakkujen lämmönhallintajärjestelmän luvataan takaavat kuormaajalle saman kapasiteetin kuumissa ja erittäin kylmissä lämpötiloissa.

Uudet Avant e513 ja Avant e527 -kuormaajat ovat ulkoisesti identtiset, mutta ero piilee akkujen kapasiteetissa. Avant e513 (13 kWh) soveltuu yhtäjaksoiseen käyttöön esimerkiksi karjatiloille, hevostalleille, puutarhojen kasvihuoneille tai tee-se-itse-käyttöön ja vapaa-aikaan. Suuremman akun sisältävä Avant e527 -kuormaaja (27 kWh) on suunniteltu ammattikäyttöön, esimerkiksi rakennus- ja purkualan urakoitsijoille.

Valmistajan mukaan Avant e527-kuormaajan maksimikäyttöaika on keskiraskaassa työssä noin kuusi tuntia, kun Avant e513-kuormaajalla se on noin kolme tuntia. Kummankin kuormaajan akun voi ladata täyteen pikalaturilla 1,5 tunnissa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Avant Tecnon toimitusjohtajan Jani Käkelän mukaan markkinoilla on kaivattu täyssähköisiä kuormaajia, jotka vastaavat toimintakyvyltään yhä paremmin dieselkäyttöisiä. Käkelän mukaan suurimmat kysymykset ovat aiemmin liittyneet täyssähköisen koneen käyttöaikaan ja hinnoitteluun. Hän lupaa uuden sarjan ratkaisevan molemmat kysymykset.