Kiinnostaako etätyö? Nyt se on mahdollista myös maarakennuskoneen­kuljettajille

Etätyö on globaalin pandemian vuoksi yleistynyt runsaasti. Tiettyihin ammatteihin se ei kuitenkaan sovellu. Cat Command -etäohjausjärjestelmä mahdollistaa kotoa käsin työskentelyn myös maarakennuskonetta käyttäville.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Caterpillarin uusi Cat Command -järjestelmä mahdollistaa maarakennuskoneiden ohjaamisen etähallinnalla. Laitteisto voidaan asentaa mm. kaivinkoneeseen ja puskutraktoriin. Tavoitteena on turvallisempi työskentely vaarallisissa paikoissa. Cat Commandin kerrotaan myös vähentävän kuljettajan väsymistä, sillä tärinää ei esiinny. Samalla varaudutaan myös työvoimapulaan – kuljettaja voi ohjata useita koneita samasta paikasta ilman siirtymisiä koneesta toiseen.

Järjestelmiä on kaksi. Ensimmäisellä kuljettajalla on suora näköyhteys koneeseen, mutta hallinta tapahtuu nostureista tutulla kauko-ohjaimella. Laitteistoa voi hyödyntää esimerkiksi hätätilanteissa, joissa kuljettajan ei ole turvallista istua ohjaamossa.

Toisessa järjestelmässä kuljettaja ei välttämättä ole edes työmaalla, vaan ohjaa konetta simulaattoria muistuttavasta virtuaaliohjaamosta. Hallintalaitteet ovat samat kuin varsinaisessa koneessa. Työmaan tapahtumat välitetään kameroiden avulla. Tässä versiossa samasta ohjaamosta voidaan käyttää useita eri koneita. Signaali lähetetään langattoman verkon kautta.

Järjestelmä voidaan maahantuoja toimesta jälkiasentaa osaan Caterpillarin uuden sukupolven koneista. Tulevaisuudessa mallivaihtoehdot laajenevat. Lisäksi järjestelmä on siirrettävissä koneesta toiseen. Asentaminen vie noin kaksi päivää.