Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kubota avasi traktoritehtaan Ranskassa

Kubotan uudella traktoritehtaalla Biernessä Pohjois-Ranskassa pidettiin viralliset avajaiset syyskuun lopussa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yhtenä ohjelmanumerona oli Kagamiwari-seremonia, jossa saketynnyreiden kannet rikotaan puuvasaroin. Tuotantolaitos on Kubotan ensimmäinen oma tehdas Euroopassa.

Tehtaassa ryhdytään kokoamaan Kubota M7001-sarjan traktoreita, moottoriteholtaan 130–170-hevosvoimaisia malleja. Tehtaan tuotantokapasiteetiksi kerrotaan 3 000 yksikköä, joista puolet on tarkoitus kaupata Euroopan markkinoille, 1 000 Pohjois-Amerikkaan ja 500 Aasiaan.

Valtaosa, noin 89 prosenttia, traktoreiden komponenteista ostetaan eurooppalaisilta toimittajilta: vaihteistot ZF:ltä, vetävät etuakselistot Danan Italian-tehtaalta, elektroniikka Boschilta ja istuimet Grammerilta. Lokasuojat, konepeitot ja muut päälliosat tulevat Itävallasta. Japanista laivataan vain 6,1-litraiset moottorit ja ohjaamoiden runko-osat.

Kubota on rekrytoinut uuteen tehtaaseen noin 150 työntekijää, joista 25 avainhenkilöä työskenteli Kubotan tuotantolaitoksilla eri puolilla Japania. Siellä he myös perehtyivät uuden tehtaan tulevaan kokoonpanolinjaan. Biernen-tehtaan jokaisella kokoonpanolinjan tiimillä on Kubotan henkilöstöä valvomassa ja ohjaamassa työtä (Farm Equipment).