Ineos Grenadier on lupaava ”aito” maasturi

Ineos on monikansallinen, liikevaihdoltaan 61 miljardin euron yhtiö, joka valmistaa muun muassa kemikaaleja ja komposiitteja autoteollisuuteen. Nyt yritys on esitellyt Ineos Grenadier -maasturin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ineos Automotive -ajoneuvohaara perustettiin 2017 yrityksen havaittua markkinaraon Landrover Defenderin valmistuksen loputtua, sillä markkinoilla ei yrityksen mukaan ollut enää kohtuuhintaista työkalumaasturia.

Ineos Grenadier on laatikkomainen, jäykillä akseleilla ja säädettävillä 4-linkkijousituksella varustettu. Maasturissa on jäykkä tikapuumallinen erillisrunko. Vaihteisto on ZF:n kehittämä. Kaikki voimansiirron komponentit tulevat Magna Steyrin tehtaalta Itävallasta, poislukien Carraron valmistamat akselit. 6-sylinteriset moottorit ovat BMW:n valmistetta. 3-litraisen turbodieselin lisäksi Grenadier on saatavissa myös bensiinikäyttöisenä. Komponentit on siis valittu alan johtavilta valmistajilta.

Grenadierin kokoonpano suunnitellaan tehtävän Ranskassa. Auto julkaistaan virallisesti vuoden 2021 aikana. Projektia voi seurata valmistajan nettisivuilla: https://ineosgrenadier.com/