Kiinteistökehitys-vastuualue hoitaa kokonaisuuden - Metsähallitus uudistaa kiviainesliiketoimintaansa

Metsähallitus keskittää kiviainesliiketoimintaansa vuoden 2018 alusta alkaen Kiinteistökehitys-vastuualueeseen. Tähän asti Metsähallitus on harjoittanut kiviainesliiketoimintaa Kiinteistökehityksen lisäksi MH-Kivi Oy:ssä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

MH-Kivi OY hoitaa edelleen omaa sopimuskantaansa, mutta uusien kohteiden myynti ja markkinointi tehdään jatkossa Kiinteistökehityksessä, MH-Kiven toimitusjohtaja Pekka Pamppunen kertoo. MH-Kivi on tarkoitus integroida kokonaan Metsähallitus Kiinteistökehitykseen myöhemmin vuoden 2018 aikana. Nyt toteutettavan kiviainesliiketoiminnan järjestelyillä ei ole henkilöstövaikutuksia.

“Muutoksella pyritään palvelun selkeyttämiseen, kun kaikki kaivannaisiin liittyvät liiketoiminta-asiat hoidetaan samasta paikasta eli samoilta henkilöiltä saa palvelua riippumatta siitä onko kyse MH-Kiven vai Kiinteistökehityksen paikasta”, Metsähallitus Kiinteistökehityksen johtaja Tuomas Hallenberg sanoo. "Kiinteistökehityksen kaivannaisliiketoiminta on valtion maa-ainesvarojen tutkimista, niiden luvittamista sekä maa-ainesalueiden myymistä ja vuokraamista,"

Kiinteistökehitys vastaa Metsähallituksen liiketoiminnan mailla myös kaivosasioiden hoidosta, mm. kaivospiiri ja kaivoslupa-alueiden edunvalvonnasta. Metsätalous Oy taasen hoitaa malminetsintään liittyvän edunvalvonnan palveluna Metsähallitukselle. Luonnonsuojelualueilla kaivoslain mukaisia asioita hoitaa viranomaisasemassa Luontopalvelut.

Metsähallitus luopui kiviainesten jalostuksesta ja toimituksesta asiakkaille vuonna 2013, kun se myi pääosan tytäryhtiönsä Morenia Oy:n maa-ainesliiketoiminnasta.