Konekeskon kauppa etenee

Euroopan komissio on hyväksynyt tietyin ehdoin yrityskaupan, jossa Danish Agro -konserni ostaa Konekeskon maatalouskoneiden jakeluliiketoiminnan Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Danish Agro joutuu myymään OÜ Baltic Agro Machineryn, joka on myynyt John Deeren maatalouskoneita Virossa. Danis Agro keskittyy Virossa, Latviassa ja Liettuassa Claas-koneiden myyntiin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Helmikuussa 2017 Konekesko myi 45 % Baltian maayhtiöiden osakkeista Danish Agron konserniyhtiö DAVA Agravis Machinerylle. Samassa yhteydessä osapuolet sopivat DAVA Agraviksen optiosta ostaa loput Baltian konekaupan yhtiöiden osakkeista ja Danish Agro -konsernin optiosta ostaa Konekeskon Suomen maatalouskoneliiketoiminta.

Heinäkuussa 2018 julkistetun järjestelyn myötä jäljellä oleva 55 %:n osuus Baltian yhtiöiden osakkeista ja Konekeskon Suomen maatalouskoneliiketoiminnan hallinnasta piti siirtyä siirtyä Danish Agrolle jo viime vuoden heinäkuussa, mutta KKV (Kilpaili- ja kuluttavirasto) pisti kaupan jäihin.

Kilpailuviranomaisten mukaan vaarana oli, että aito kilpailu ei olisi toteutunut Viron leikkuupuimuri- ja ajosilppurimarkkinoilla, mikäli John Deeren ja Claasin myyntiyhtiöt olisivat siirtyneet samalle omistajalle. John Deere ja Konekeskon myymä Claas ovat Viron eniten myydyt leikkuupuimuri- ja ajosilppurimerkit.