Hyundai-kuormaimia A-sarjaan

Hyundai siirtää kuormainmallistoaan seuraavalle tasolle. Uusi A-sarja ei rajoitu pelkästään päästöpäivityksiin, vaan kuormaimissa on lukuisia uusia ominaisuuksia.
Uusissa A-sarjan kuormaimissa on lukuisia uusia ominaisuuksia.
Uusissa A-sarjan kuormaimissa on lukuisia uusia ominaisuuksia. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
A-sarjaan on saatavana peruutuskameran lisäksi myös peruutustutka. Tarjolla on lisäksi lukuisia muitakin turvallisuutta parantavia varusteita.
A-sarjaan on saatavana peruutuskameran lisäksi myös peruutustutka. Tarjolla on lisäksi lukuisia muitakin turvallisuutta parantavia varusteita. Kuva: Valmistaja

Ensimmäinen Hyundain A-sarjaan sijoittuva pyöräkuormain esiteltiin huhtikuun Bauma-näyttelyssä. HL960A-mallimerkinnällä varustettu kone on saanut seuraa, sillä nyt on julkaistu myös HL940A- ja HL955A-mallit. Työpainot ovat 13,4–19,4 tonnia. Päästömääräysten kiristymisen ohella uuden mallisarjan kehittämisessä on huomioitu vanhan mantereen kova kysyntä sekä asiakkaiden tarpeiden monimuotoisuus.

Uusimmalle päästötasolle

Uuden mallisarjan kuormaimet sijoittuvat luonnollisesti Taso 5 -päästötasolle. Kaikissa malleissa on käytössä Cumminsin B 6.7 -moottorit, jotka parantavat ilmanlaatua hiukkassuodattimen, hapetuskatalysaattorin sekä urearuiskutuksen avulla. Pakokaasujen takaisinkierrätystä (EGR) ei tarvita.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

A-sarjan kuormaajien polttoainetehokkuuden kerrotaan parantunteen merkittävästi. Osaltaan tähän vaikuttavat uudet työalueet. Käytössä on älykäs ns. IWN-järjestelmä (Intelligent Work Mode), jossa on valittavissa eri työtehtäviä varten kolme eri tehoaluetta: Power, Power Smart ja Economy. Keskimmäisellä ajettaessa polttoainesäästöjen lupaillaan olevan 3–5 % luokkaa.

Myös moottorin suorituskykyä on optimoitu, sen myötä saavutetaan korkeampi vääntö pienemmillä moottorin kierroksilla. Käytännössä tämän huomaa parempana polttoainetehokkuutena sekä moottorin herkempänä reagointina. Tehokkuuden optimoimiseksi myös Z-aisasto on uusittu – kauha pysyy tarkasti vaakatasossa aisoja nostettaessa. HL955A- ja HL960A-mallit on mahdollista tilata myös vankemmilla, erityisesti jätteenkäsittelyyn tarkoitetuilla Heavy Duty -akseleilla.

Uudistettu ohjaamo

A-sarjan kuormaimiin on nyt saatavana sauvaohjaus myös ajolle. Puomiston ohjaussauva on toteutettu sähköhydraulisesti. Korkealuokkainen istuin on ilmajousitettu neljään eri suuntaan, ja käsituki on täysin säädettävissä. Ominaisuuksiin kuuluu myös kuormainvaaka.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisävarusteena on saatavana varsin ainutlaatuinen ominaisuus, eli oven etäaukaisu. Tällä tavoitellaan parempaa turvallisuutta, sillä oven saa avattua jo konetta lähestyttäessä. Hyundain mukaan tämä pienentää tapaturman riskiä.

Uudelleenmuotoillun konepellin ansiosta takanäkyvyyden kerrotaan parantuneen merkittävästi. Tämä on saatu aikaan moottoripeittoa lyhentämällä ja siirtämällä pakoputki keskelle moottoria.

Saatavana myös liikkeentunnistus

Hyundain A-sarjan kuormaimet on varustettu yrityksen itsensä kehittelemällä peruutuskameralla. Optiona on saatavana myös autoteollisuudesta tuttu peruutustutka, joka tunnistaa esteet 10 metrin etäisyydeltä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Turvallisuuden maksimoimiseksi A-sarjaan on saatavilla myös neljän kameran AAVM 4 -järjestelmä. Eri puolille konetta sijoitetut kamerat muodostavat näytölle 360 asteen näkymän koneen yläpuolelta. Ominaisuuksiin kuuluu myös liikkuvien objektien tunnistus. Kuormaajan ympäristöön tuleva henkilö merkataan monitorinäytölle neliöllä tai nuolella, mikä ilmaisee kummalla puolella konetta kulkija sijaitsee.

Uudistusten ansiosta Hyundai kertoo A-sarjan kuormaimiensa olevan markkinoiden turvallisimmat. n