Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Yara panostaa tutkimustoimintaan Suomessa

Yara investoi Vihdissä sijaitsevaan Kotkaniemen tutkimusaseman uudistamiseen. Päätavoitteena on kehittää viljelyratkaisuja, joilla parannetaan maanviljelyn kannattavuutta ja kestävyyttä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kotkaniemen tutkimusasema on saanut uuden roolin osaamis- ja koulutuskeskuksena osana Yaran kansainvälistä tutkimusorganisaatiota. Yara investoi Suomen liiketoimintojen kehittämiseen tänä vuonna yhteensä noin 160 miljoonaa euroa.

”Kotkaniemen kytkeminen tiiviimmin Yaran kansainväliseen tutkimusorganisaatioon mahdollistaa suomalaisen osaamisen ja Kotkaniemen oppien hyödyntämisen laajemmin. Lisäksi Kotkaniemessä testataan erilaisia Yaran kehittämiä täsmäviljelyteknologioita ja työkaluja, joiden tavoitteena on lisätä viljelyn tuottavuutta”, kertoo Yaran tutkimusjohtaja Anke Kwast.

Vuosittain Kotkaniemessä tehdään 90 kenttäkoetta 3 300 koeruudulla. Kotkaniemen tilan kokonaispinta-ala on 300 hehtaaria, joista peltoa on 90 hehtaaria. Kotkaniemessä on tehty tutkimustyötä vuodesta 1961, ja pitkäaikaisimmat yhtäjaksoiset kokeet on aloitettu vuonna 1973.