Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Engconilta kaapeliojakauha suuriin kaivukoneisiin

30 tonnin painoluokkaan kuuluvat kaivukoneet tekevät yhä useammin töitä, joita tehtiin aiemmin pienemmillä kaivukoneilla. Engcon tuo markkinoille CB29-kaapeliojakauhan 27–31 tonnin kaivukoneisiin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Massansiirto ja kaivutyöt aloitetaan rakennus- ja tiehankkeissa yleensä 30 tonnin painoluokkaan kuuluvalla kaivukoneella. Joskus tämän kokoluokan kalusto joutuu odottelemaan käyttämättömänä kuorma-autoja, materiaaleja tai muuta vastaavaa.

"Odotusaikana niitä voidaan käyttää esimerkiksi tasaukseen ja kaapeliojien kaivamiseen. Vaikka kaivukoneelle ei syntyisikään odotusaikoja, voi silti tulla edullisemmaksi käyttää 30-tonnista konetta kuin kuljettaa paikalle toinen kone. Tämä pätee erityisesti silloin, kun suoritettavat projektit eivät ole suuria", toteaa Engconin tuotekehittäjä John Lundqvist.

"Emme usko, että tämä konsepti tulee korvaamaan tavallisinta 15–20-tonnisten kokoluokkaa, eli yleensä pyöräalustaisia kaivukoneita, sillä niillä voidaan työskennellä erittäin ketterästi ja joustavasti. Uskomme kuitenkin, että CB29 on hyvä lisä, jota voi hyödyntää tilaisuuden tullen, John Lundqvist sanoo.

Engcon kertoo, että CB29-kaapeliojakauha on lujarakenteinen ja vahvistettu korkealujuusteräksisillä kulutus- ja huuliterillä, joiden kovuus on jopa 500 Brinelliä. CB29 voidaan varustaa valinnaisella kiinnikkeellä. Vakiona se on saatavilla S70-, S80- ja S2-kiinnikkeillä.