Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suomalaiset rahtarit menestyivät ajotaitokilpailussa

Joka toinen vuosi järjestettävät ajotaidon maailmanmestaruudet ratkottiin Belgian Gentissä. kilpailut keräsivät yli 140 osallistujaa, jotka edustivat 14 eri maata. Suomeen tuli kisoista mitaleja ja pokaaleja roppakaupalla.
Suomalaiset raskaan kaluston kuskit menestyivät erinomaisesti ajotaidon MM-kilpailuissa.
Suomalaiset raskaan kaluston kuskit menestyivät erinomaisesti ajotaidon MM-kilpailuissa. 
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Rahtarit ry lähetti kilpailuun Suomen virallisen edustusjoukkueen, joka oli valittu SM Ajotaito 2016 ja 2017 tulosten perusteella. Joukkueessa oli 18 kilpailijaa sisältäen neljä hallitsevaa maailmanmestaria puolustamassa paikkaansa. Kilpailussa raskaan liikenteen ammattikuljettajat suorittivat tarkkuutta ja huolellisuutta vaativia tehtäviä.

Ajotaitoradalla oli useita mittaustehtäviä, joissa kuljettajan tuli pysäyttää ajoneuvo oikealle etäisyydelle esimerkiksi takaesteestä tai sivulinjasta. Radalla nähtiin myös mm. korkeuden ja leveyden arvioinnit, joissa kuljettaja määritti nämä mitat siten, että mahtuisi ajamallaan ajoneuvolla kulkemaan niistä. Radan lisäksi kuljettajat suorittivat kirjallisen kokeen.

Ajotaitoradalla paremmuudesta kilpailtiin kuudessa sarjassa: kuorma-auto, linja-auto, puoliperävaunu, täysperävaunu, nuoret sekä pakettiauto. Lisäksi järjestettiin erillinen taloudellisen ajon kilpailu.

Suomalaiset raskan kaluston kuskit saavuttivat kolmesta sarjasta kultaa sekä yhdestä hopean ja pronssin. Lisäksi kotiin tuomisina oli kolme sarjakohtaista joukkuekultaa ja myös kokonaisjoukkuekilpailun kultasija. Rahtarit ry:n puheenjohtaja Timo Kimalla oli myös koko kilpailun paras tulos.