Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Volkswagen Hyötyautot hyödynsi kesätauon – tehtaan huoltotöiden lisäksi valmistauduttiin ID.BUZZin ja uuden Multivanin tuotannon aloittamiseen

Volkswagen Hyötyautojen tehtaalla Hannoverissa tehtiin yli 500 modernisointi- ja huoltotehtävää sekä valmisteltiin uuden täyssähköisen ID-Buzzin sekä uuden Multivaniin tuotannon aloittamista.
Tulevaisuudessa Volkswagenin uudella tuotantolinjalla valmistetaan sekä Transporter 6.1 että uusi Multivan.
Tulevaisuudessa Volkswagenin uudella tuotantolinjalla valmistetaan sekä Transporter 6.1 että uusi Multivan. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Automatisoimme ja digitalisoimme järjestelmällisesti tuotantoamme. Hannoverin tehdas uudistetaan täysin, jotta voimme tulevaisuudessa valmistaa menestyksekkäiden Transporter 6.1 -mallien lisäksi kahta muuta mallia: ensi vuonna aloitamme uuden Multivanin polttomoottori- ja hybridiversioiden valmistuksen ja myöhemmin täyssähköisen ID.BUZZin valmistukseen”, kertoo medialle lähetetyssä tiedotteessa Volkswagen Hyötyautojen tuotannosta ja logistiikasta vastaava johtaja Josef Baumert.

Tehtaan kolmen viikon kesätauon ja yhden hiljaisemman tuotantoviikon aikana tehtaalla tehtiin yli 500 yksittäistä huoltoon ja ylläpitoon liittyvää toimenpidettä. Erityisesti keskityttiin täyssähköisen ID.BUZZin ja uuden Multivanin ja integroinnissa tuotantoprosessiin. Multivanin valmistus aloitetaan näillä näkymin tehtaalla vuonna 2021 ja ID.BUZZin valmistus 2022.

”Tehtaan tulevaisuus muuttuu konkreettisella tavalla näkyväksi, kun puramme vanhat koneet ja rakennamme uusia tuotantolinjoja. Yli 2 000 ihmistä on parhaillaan asentamassa tulevien mallien valmistukseen tarvittavia koneita ja integroimassa niitä olemassa oleviin ajoneuvotuotannon prosesseihin”, kertoo tehtaanjohtaja Thomas Hahlbohm.

Yrityksen tiedotteen mukaan kesätauon aikana tehtaalla muun muassa purettiin Amarok-mallien valmistukseen tarvittavia koneita, rakennettiin uuden Multivanin valmistukseen tarvittavia koneita, maalaamo mukautettiin Multivanin tuotannon integroimiseksi sekä rakennettiin uusi kaksivärimaalaamo. Lisäksi purettiin vanha prässäämölinja ja korvattiin se uudemmilla ja modernisoidummilla koneilla. Näiden toimenpiteiden ansiosta koneiden energiatehokkuus kasvaa ja hiilidioksidipäästöt vähenevät noin 4 200 tonnilla vuositasolla.