Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Venäjän valtiolta merkittävä tuki koneinvestoinneille

Venäjä alkaa tänä vuonna tukea kotimaisia maatalouskonevalmistajia: asiakas saa koneen hankintahinnasta 15–20 prosentin alennuksen. “Ohjelma 1432:n” tavoitteena on vahvistaa kotimaisen teollisuuden asemaa ja nopeuttaa konekannan uusiutumista.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Venäjän maatalousministeriö ja kauppa- ja teollisuusministeriö odottavat, että tuen myötä Venäjällä myydään kuluvana vuonna noin 3000 traktoria, 6000 ajosilppuria ja leikkuupuimuria sekä yli 15 000 työkonetta.

Sivuvaikutuksena tuen toivotaan nostavan kotimaisten maatalouskoneiden markkinaosuuden tulevina vuosina noin 70 prosenttiin ja tuontikoneiden osuuden vähenevän 30:een.

Rosagromashin edustajan Alla Jelizarovan mukaan tänä vuonna tukea on käytettävissä 13 miljardia ruplaa, noin 208 miljoonaa euroa ja sen arvioidaan tavoittavan noin 80 prosenttia venäläisistä maatalouskonevalmistajista. Tuen piirissä ovat myös ne ulkomaisessa omistuksessa olevat yritykset, joille Venäjä on myöntänyt kotimaisen valmistajan statuksen.

“Kun tukiohjelma vakaantuu runsaaseen 200 miljoonaan euroon vuodessa, maanviljelijöiden konekanta saadaan uudistettua vuoteen 2021 mennessä.” (profi)