Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Claas laajentaa Krasnodarin-tehdasta – yrityksen maatalouskoneiden kysyntä Venäjällä kasvussa

Paikallisesti valmistettujen Claas-maatalouskoneiden kysyntä Venäjällä on kasvanut jatkuvasti vuodesta toiseen. Tämän vuoksi Krasnodarin-tehtaan kehittämiseen investoidaan.
Kuva: Tapio Vesterinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

"Made by Claas on laatulupaus, jonka me myös Krasnodarissa allekirjoitamme. Siksi katsomme luottamuksella tulevaisuuteen luodaksemme välttämättömät tekniset edellytykset toimittaa Venäjän markkinoille myös tulevina vuosina laadukkaita maatalouskoneita. Tehtaamme ensisijaisena tavoitteena onkin lähteä venäläisten maanviljelijöiden tarpeista", Krasnodarin-tehtaan pääjohtaja Ralf Bendisch korostaa.

Tehdaslaajennuksen rakennustyöt aloitettiin jo toukokuussa 2020. Investoinneista noin 12,6 miljoonaa euroa käytetään uusien tuotantokoneiden hankintaan ja asentamiseen. Hallitila kasvaa 5000 neliöllä kaikkiaan 53000 neliöön ja työntekijöiden määrä tulee ylittämään 700 henkilön rajan.

Krasnodarin-tehdas on Claasin mukaan Euroopan ja maailman moderneimpia puimuri- ja maatalouskonetehtaita. Tucano-puimurimallien ohella kokoonpanolinjoilta valmistuu Axion- ja Xerion-suurtraktoreita Venäjän ja Kasakstanin markkinoille.

Tehdas valmistaa vuosittain noin 1000 Claas Tucano -puimuria teräslevystä valmiiksi tuotteeksi. Tuotantomäärä on nelinkertaistunut viimeisten viiden vuoden aikana, johon on vaikuttanut myös tärkeimmän vientimaan Kasakstanin myynninkasvu.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ohjaamo, olkisilppuri ja renkaat tulevat paikallisilta osatoimittajilta. Krasnodarissa tullaan aloittamaan myös uuden Claas Trion -kohlin- ja hybridipuimurin valmistus. Sen tuotanto käynnistyy Harsewinkelin-tehtaalla kuluvana syksynä.