Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Avant aloittaa akkujen valmistamisen – sähkökuormaajien kapasiteetin luvataan nousevan uudelle tasolle

Sähkökuormaajien kapasiteetti nousee uudelle tasolle, kun suomalaisen pienkuormaajavalmistajan Avant Tecnon uusi tytäryhtiö, Avant Power, alkaa valmistaa akkuja täyssähköisiin Avanteihin 2023.
Kuva: Arto Turpeinen

Bauma-näyttelyssä esitellään kaksi uutta kuormaajamallia. Avant e5-27 ja Avant e5-13 on varustettu Avantin omilla OptiTemp-akuilla (27kWh ja 13kWh), joissa on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen lämmönhallintajärjestelmä. Avant e5-27-kuormaaja vaatii vain yhden latauksen työpäivän aikana. Valmistajan mukaan akun kapasiteetti on kaksinkertainen verrattuna muiden valmistajien tuotteisiin.

“Avant Tecno on tehnyt sähkökuormaajiin liittyvää tutkimus- ja kehitystyötä 1990-luvulta lähtien, ja ensimmäinen täyssähköinen kuormaajamme esiteltiin vuonna 1997. Tutkittuamme akkuja vuosikymmenten ajan olemme todenneet, ettei maailmasta löydy akkua, joka olisi täydellisesti sopiva pienkuormaajiin. Siksi päätimme alkaa tehdä akkuja itse”, kertoo Mikko Piepponen, Avant Power Oy:n operatiivinen johtaja.

Innovatiivinen lämmönhallintajärjestelmä pitää akun lämpötilan optimina, ja kapasiteetti on sama niin kuumissa kuin kylmissä sääolosuhteissa. Esilämmitetty OptiTemp-akku toimii myös todella kylmässä ilmastossa (-30°C). Kun akku on kiinni laturissa, lämmönhallintajärjestelmä kytkeytyy päälle automaattisesti, ja kun kuormaaja irrotetaan laturista työpäivän alussa, akun lämpötila on mukautunut vallitseviin sääolosuhteisiin, joten kone on heti valmis raskaaseenkin työhön.

Akun rakenteen ansiosta voit ladata akun täyteen vain 1,5 tunnissa pikalaturilla, mikä mahdollistaa pitkät työpäivät. Millään muulla akkuvalmistajalla maailmassa ei ole vastaavia turvallisuusratkaisuja. Avant OptiTemp -akuissa on minimoitu riski hallitsemattomaan akkupaloon, kiitos akun rakenteen ja uppojäähdytysjärjestelmän.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

“Yhteistyömme ja Avant Powerin kehittämien akkujen ansiosta pääsemme valmistamaan sen tyyppisiä sähkökuormaajia, joita markkinassa on kaivattu pitkään. Pitempi työskentelyaika ja edullinen hinnoittelu ovat olleet keskeisiä sähkökuormaajiin liittyviä kysymyksiä tähän asti. Uusien e5-mallien myötä ratkaisemme molemmat”, sanoo Jani Käkelä, Avant Tecnon toimitusjohtaja.