Ponsse uudistaa suosittua Scorpion-harvesterimallia – muutokset tuntuvat kuljettajan työympäristössä

Ponssen Scorpionin esittely 2013 Elmia Wood -näyttelyssä oli Ponsselle merkittävä hetki. Valmistaja teki suuren muutoksen, tuomalla perinteisemmin toteutettujen harvesterimallien rinnalle täysin omanlaisensa ratkaisun. Nyt 2021 Scorpion kokee uudistuksia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Scorpionin runkorakenteen perusrakenne säilyy päivityksessä ennallaan. Perusmallin lisäksi edelleen säilyy myös suurempituottoisen hydrauliikan omaava King-versio. Kolmeen runko-osaan perustuva ja sivu- sekä pituussuunnassa vakaava järjestelmä on ennallaan. Keskellä konetta olevan nosturin ja ohjaamon yhtenäinen kokonaisuus painottaa kaikkia koneen kahdeksaa pyörää mahdollisimman tasaisesti, aktiivisen vakautusjärjestelmän myötä.

Kuljettajalle selvä ero aikaisempaan on yksiosaiseksi muuttunut etulasi ja sen myötä parempi näkyväisyys. Ratkaisun suuri etu tulee etenkin lumiaikaan esiin, koska näkökentässä ei ole lunta tai roskia keräävää vaakapalkkia. Uutuus varustellaan myös uudella Opti 5G -ohjausjärjestelmällä ja nosturin liikeratoja säätävällä Active Crane -toiminnolla.