Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mikko Lehikoisesta Valtran uusi toimitusjohtaja

Mikko Lehikoinen aloittaa Valtran toimitusjohtajana tammikuun 2024 alusta. Lehikoinen on toiminut Valtran markkinointijohtajana vuodesta 2014 ja on aloittanut Valtralla vuonna 2009.
Vasemmalla toimitusjohtaja Jari Rautjärvi luovuttaa Valtran kuvainnollisen ohjauspyörän seuraajalleen Mikko Lehikoiselle.
Vasemmalla toimitusjohtaja Jari Rautjärvi luovuttaa Valtran kuvainnollisen ohjauspyörän seuraajalleen Mikko Lehikoiselle. Kuva: Eemeli Linna
Hannover

Valtran uutena toimitusjohtajana aloittaa markkinointijohtaja Mikko Lehikoinen vuoden 2024 alusta, kun nykyinen toimitusjohtaja Jari Rautjärvi väistyy eläkkeelle.

Lehikoinen kiteyttää Valtran tärkeimmiksi menestystekijöiksi yhteistyön ja dynamiikan. Hän pitää myös luonnon ja maanviljelyn kunnioittamista hyvin tärkeänä.

Lehikoinen luonnehtii, että jatkossakin on oltava riittävät resurssit, joita Agco on mahdollistanut omistajana. Hän jatkaa, että Suolahdessa on ainutlaatuinen toimintaympäristö, jossa on kaikki toimintayksiköt välittömässä läheisyydessä tehtaan ympärillä. ”Tehtaan toimintakulttuurissa ei ole havaittavissa hierarkiaa. Asiakaslähtöisyys on päämäärä mikä vie meitä eteenpäin,” hän paaluttaa.

Kun T4 julkaistiin vuonna 2013, Lehikoinen havahtui, miten Valtra huomattiin ensimmäistä kertaa kansainvälisesti mielenkiintoisena toimijana. Hänen mukaansa tuoteportfolio on sittemmin parantunut ja tehtaalle on saatu vuosien kuluessa huipputyöntekijöitä. Lehikoinen luonnehtii, että Valtraa pidetään välittömänä brändinä. ”Meitä on helppo lähestyä ja meidän kanssa on helppo keskustella.”

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Väistyvä toimitusjohtaja Jari Rautjärvi on ollut Valtralla vuodesta 1994, ja toimitusjohtajana vuodesta 2007.

Rautjärvi kiteyttää, ettei yhteiskunnassa voisi olla nykyisenkaltaista rakennetta ilman maanviljelystä. ”Ruoka on tärkeä asia osana yhteiskunnan tasapainoa ja harmoniaa, ja ylläpitää rauhan rakenteita.”

Rautjärvi kertoo olevansa toisen polven Valtralainen. Valtralla on vahva yhteishenki, mikä näkyy vahvassa sitoutumisessa asioihin. ”Vuoropuhelu työntekijöiden kanssa on erittäin hyvää ja on vienyt Valtraa valtavasti eteenpäin”, hän päättää.