Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kuorma-autoja myytiin viime vuotta enemmän

Uusien henkilöautojen rekisteröinnit vähenivät, mutta uusia kuorma-autoja ensirekisteröitiin tämän vuoden tammikuussa selvästi enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.
Suomen kuorma-automarkkinoita on hallinnut tällä vuosituhannella melko tasavahva kolmikko Volvo, Scania ja Mercedes-Benz. Volvon markkinaosuus kasvoi viime vuonna ja Merced-Benzin laski. Kolmikon osuudet vuonna 2022 olivat seuraavat: Volvo 31,6, Scania 22,5 ja MB 17,1 prosenttia.
Suomen kuorma-automarkkinoita on hallinnut tällä vuosituhannella melko tasavahva kolmikko Volvo, Scania ja Mercedes-Benz. Volvon markkinaosuus kasvoi viime vuonna ja Merced-Benzin laski. Kolmikon osuudet vuonna 2022 olivat seuraavat: Volvo 31,6, Scania 22,5 ja MB 17,1 prosenttia. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusia kuorma-autoja ensirekisteröitiin tämän vuoden tammikuussa 7,0 % enemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Kappalemääränä se oli yhteensä 395. Yli 16 tonnin painoluokan kuorma-autoja rekisteröitiin tammikuussa 7,9 % enemmän kuin viime vuoden tammikuussa.

Keskiraskaiden 6–16 tonnin kuorma-autojen myynti on ollut pidempään alhaisella tasolla, tammikuussa rekisteröitiin 22 uutta autoa. Se oli kuitenkin 16,1 prosenttia viime vuoden tammikuuta enemmän. Alle 6 tonnin kuorma-autoja rekisteröitiin 3,6 % enemmän, mikä kappalemääränä oli 87 autoa.

Henkilöautoja rekisteröitiin tammikuussa 2023 9,0 % vähemmän kuin vuonna 2022. Vuonna 2022 oli ollut laskua keskimäärin 17 % vuoden 2021 tasosta.

Pakettiautojen ensirekisteröinneissä pudotus oli voimakkain. Pakettiautojen rekisteröinnit laskivat 15,2 %.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY