
Case uudistaa G-sarjan pyöräkuormaajiaan – uudet evoluutioversiot opettavat kuljettajaa hyödyntämään koneen ominaisuuksia

Case esitteli G-sarjan pyöräkuormaajat nelisen vuotta sitten. Päästöruljanssin rauhoittuessa moni valmistaja on siirtynyt vaiheeseen, jossa uusia ominaisuuksia tuodaan markkinoille muuttamatta mallisarjaa ilmaisevaa kirjainta. Näin myös Casen tapauksessa.
Casen G-sarjan evoluutioversioiden lupaillaan saaneen kokonaisvaltaisia parannuksia suorituskykyyn ja tuottavuuteen. Lähtökohtana on opettaa kuljettajaa hyödyntämään koneensa ominaisuuksia paremmin. Samalla myös elinkaarikustannuksia on pyritty pienentämään.
Casen pyöräkuormaaja:
- Casen maahantuoja on Konevuokraamo Rentti/Tracwest Oy
- Merkki valmistaa kuormaimia kokoluokissa 5–28 tonnia
- Case 521G:n kokeilu luettavissa KV:n numerosta 5/2019


Kosketusnäytön kautta
G-sarjan evoluutiomallit ovat saaneet uuden kosketusnäyttöpaneelin. Valmistajan mukaan tämä mahdollistaa nopean pääsyn koneen asetuksiin ja tietoihin. Ominaisuuksiin kuuluu sähköhydraulinen esiohjaus, mikä mahdollistaa puomin ja kauhan liikenopeuksien eriytetyt säädöt. Uusi ominaisuus on myös puomiston vaakanosto, joka pitää kauhan tai trukkipiikit automaattisesti vaaka-asennossa.
Uusittu vaakajärjestelmä on integroitu suoraan koneen näyttöpaneeliin. Järjestelmän kautta voi seurata mm. kauhan painoa ja kuormattuja kauhallisia sekä kumulatiivisesti kertyvää kuormaa. Ominaisuuden avulla kuljettaja voi kuormata juuri oikean määrän autoon sekä pystyy tallentamaan kuormatut tonnit muistiin.
Lisäksi käytettävyyttä on parannettu uusilla värikoodatuilla käsinojan katkaisimilla, joilla koneen esiasetuksia saa vaihdettua kättä liikuttamatta. Näiden katkaisimien avulla kuljettajan on mahdollista esim. vaihtaa näytölle vaa’an tai peruutuskameran näyttö sekä kytkeä tasauspyörästön lukko.

Uusittu moottorinhallintajärjestelmä
Käytettävyyteen on panostettu myös yksinkertaistamalla moottorinhallintajärjestelmää – nyt tehoalueita on ainoastaan kaksi. Max-alue on tarkoitettu raskaisiin olosuhteisiin, joissa moottorilta tarvitaan maksimaalista tehoa. Smart-alue puolestaan tarjoa helpommille työmaille mukavamman ajokokemuksen. Tämä saavutetaan moottorin ja voimansiirron parannetulla kommunikaatiolla.
Ajomukavuuden ja kokonaiskustannusten kannalta oikeat rengaspaineet ovat tärkeät. Päivitetty G-sarja onkin saanut täysin uuden rengaspaineiden tarkkailujärjestelmän. Kuormaajan rengasventtiileissä on paineanturit. Kuljettaja saa hälytyksen, mikäli jossakin kulmassa rengaspaineet poikkeavat halutusta. Tällä voidaan välttää kalliita rengasremontteja.
Telemetrialla tuottavuutta
G-sarjan evoluutioversioiden vakiovarusteisiin kuuluu SiteConnect telemetriajärjestelmä, joka mahdollistaa koneiden etädiagnosoinnin ja ohjelmistopäivityksen 4G-verkon kautta. Samalla voidaan nollata mahdolliset vikakoodit. Koneen käyttöön liittyviä tietoja voi tarkastella myös älypuhelimen SiteManager-applikaation kautta.
Casen mukaan kuormaajien järjestelmä voi kommunikoida suoraan maahantuojan järjestelmän kanssa, jolloin mekaanikot pystyvät antamaan ohjeita koneiden käytöstä ja korjauksesta. Mikäli jokin häiriö ilmaantuu, niin maahantuoja saa tästä hälytyksen, jolloin asia voidaan ratkaista ennen kuin se ehtii kehittyä todelliseksi ongelmaksi.
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Kuinka kaivinkoneen vaihtoarvo säilytetään? – Näillä vinkeillä pidät koneen arvoa yllä22.4.
- Järeä Åkerman H14 -kaivinkone soveltuu myös harrastekäyttöön – ”Hullun käsissä tämä on hirveä vehje”16.9.2021
- ECM ES85 -kaivukone: Vankka voimapussi5.12.2018
- JCB 90Z-1 -kaivukone: Vertailun tasainen suorittaja5.12.2018
- 3D-mallin hankkiminen koneohjausjärjestelmään — paperilta käytäntöön28.3.2019
- Kauhankynsijärjestelmien perusasiat haltuun – kynsi + kiinnitys = kynsijärjestelmä16.5.2018
- Hydrema MX14 on pyöräalustainen kaivinkone suoraan tehtaalta8.11.2019 Tilaajalle