Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

E, U vai D?

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuormainten kehitys on edennyt kauas vuodesta 1958, jolloin Quicke esitteli maailman ensimmäisen pikakiinnitteisen etukuormaimen. E-tyypin pikakiinnike suunniteltiin takavetotraktoreiden etukuormaimia varten. Nelivetotraktoreiden yleistyessä tarvittiin järeämpiä etukuormaimia. 80-luvun alkupuolella kehitettiin takatolppakiinnitykseen ja kiristyshaarukkaan perustuva U-tyypin pikakiinnike. U-tyypin kiinnikkeestä on valmistettu kolmea kokoa, US, UM ja UL. Traktoreiden moottori- ja muun tekniikan kehittyessä konepeittojoen koot kasvoivat ja eri levyisille kuormaimille alkoi olla kysyntää.

2000-luvulla kysyntää oli edelleen järeämmälle kiinnitykselle. 2000-luvun alkupuolella kehitettiin takatolppakiinnitykseen ja lukkotappiin perustuva D-kiinnike, joista valmistetaan kokoja DS, DM, DL ja DXL. Quicke valmistaa D-mallin kuormaimia ainoastaan uusiin traktoreihin. Koska vanhempiin traktorimalleihin ei valmisteta sovitteita uuden mitoituksen mukaisille kuormaimille, Quicke valmistaa uusia kuormaimia edelleen US- ja UM- malleina käytettyihin traktoreihin asennettavaksi.

Kiinnikkeenä yleinen Euro-sovite on vakiintunut yleisesti käytettäväksi. Kiinnikkeen mitat ja omininaisuudet on määritelty standardissa ISO 23206.