Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Avant Tecno reagoi

Avant on pienkuormainten ylivoimainen markkinajohtaja Suomessa, joten ei olekaan mikään ihme, että merkki nousee esille myös palotilastoissa. 33 palotapauksessa Avantin eri mallit mainitaan 11 kertaa. Neljässä paloraportissa koneen merkkiä ei ole määritelty.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Avant Tecno reagoi vuoden aikana tapahtuneisiin kuormainten sytyttämiin navettapaloihin nostamalla ”kissan pöydälle” ja kutsumalla osan malleista ilmaiseen turvallisuustarkastukseen. Turvallisuustarkastuksessa tarkastetaan koneiden sähkösarja ja päivitetään se mahdollisuuksien mukaan uusimman tuotekehitysversion tasolle. Samalla annetaan myös yleisiä paloriskiä pienentäviä ohjeita.

Tarkastus koskee 11 mallia, joiden sarjanumero on välillä 47274–86853 (sarjanumeron viisi ensimmäistä numeroa, jos kuormaajan konekilvessä on yhdeksännumeroinen sarjanumero). Käytännössä tämä tarkoittaa ennen viikkoa 44/2017 valmistettuja kuormaimia. Oman kuormaimen tarkistustarpeen voi varmistaa Avantin internetsivustolta

Kyseessä on maksuton toimenpide, mikäli se tehdään Avantin valtuutetussa huoltopisteessä. Tarkastuksen voi tilata myös haluttuun osoitteeseen. Tässä tapauksessa järkevintä lienee ajoittaa tarkastus määräaikaishuollon yhteyteen, sillä matkakuluista täytyy sopia erikseen huoltopisteen kanssa. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä mahdollisesti löytyvät päivitykset kuitenkin tehdään veloituksetta valtuutetussa huollossa, mikäli kyseessä on takuunalainen kone.

Avant Tecnon varatoimitusjohtaja Jani Käkelän mukaan kyseessä on asiakkaiden palveleminen. ”Monilla maatiloilla Avanteilla työskennellään todella kovissa olosuhteissa, mikä on joissain tapauksissa aiheuttanut aika odottamattomia kulumia. Näitä kulumia tarkastetaan, johtosarja kiinnitetään uuden ohjeistuksen mukaan ja tiettyjä kohtia johtosarjassa muutetaan uuden ohjeistuksen pohjalta”, Käkelä kertoo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Avant on lähettänyt suoran kutsun yli 5 000 asiakkaalle. Lisäksi toimenpidettä on tehostettu ilmoituksella omilla nettisivuilla sekä Facebookiin Maajussit-ryhmässä, jossa on yli 10 000 jäsentä.

”Lähtökohtamme on ollut, että haluamme tarjota tarkastuksen ilmaiseksi myös melko iäkkäisiin koneisiin ja näin ollen saada tarkastettua suuri konemäärä”, Käkelä jatkaa.

Arto Turpeinen