Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tietoa traktorista ja työtehtävistä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Anturien keräämää dataa voidaan hyödyntää monin tavoin. Suorituskykyseurannan ohessa koneen omistaja saa tehdyistä töistä tiedot omaan työkirjanpitoonsa.

Urakointitilanteessa laskutus voi pohjautua saman perusjärjestelmän sovellutukseen eli Agri- tai InfraSmartiin, jotka ovat yhteistyökumppani Suonentiedon (AgriSmart), Nostecon (InfraSmart), sekä perusratkaisuna Valtran ja Cinia Solutionsin (ent. Kilosoft) käsialaa. Riippuen työntehtävän luonteesta, ovat traktorin työlaitteen tiedot liitettävissä osaksi seurantaa. Tehollisen pinta-alan mittaamiseksi kuuluu sovellutukseen myös sopivan rajakatkaisimen asennus. Esimerkiksi päisteiden ja vastaavien kaksinkertainen ajo voidaan pois sulkea pinta-alalaskennasta tai tielaitoksen urakoihin liitetään vain tehty auraus tai niittotyö jne.

Agri- ja InfraSmart ovat liitettävissä myös muiden merkkisten koneiden järjestelmiin, sillä niiden mukana tulee sekä oma GPS-antenni, että työlaitteeseen liitettävä rajakatkaisin, tablettinäyttö, sekä kertyvän tiedon tallennus pilvipalveluna. Ne eivät siis ole pelkästään Valtrojen lisävarusteita. Nämä järjestelmät on suunnattu maatilan hoidon ja monipuolisen urakoinnin tarpeisiin, eikä niihin lähtökohtaisesti sisälly koneen CAN-väylän datan keruuta. Ohjelmistopuolen ratkaisut ovat rautatavaran ohella oleellinen osa näitä järjestelmiä.

Jussi Knaapi