Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

VIDEO: Keraaminen pinnoitus yleistyy myös työkoneissa – katso, miten pinnoitus tehdään

Kun työkone tai auto pinnoitetaan keraamisesti, sen maalipinta käsitellään valmisteilla, jotka muodostavat pinnalle lasimaisen, kovan, noin 20 mikrometriä paksun kalvon. Se on tavoite pinnoituksessa, mutta kalvon paksuus vaihtelee hieman käsittelytavasta riippuen. Pinnoitteen levittämisessä huolellisuus ja hyvät ennakkovalmistelut palkitaan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pinnoitekalvo estää uv-säteilyn maalia haalistavan vaikutuksen, lian ja suolan kosketuksen maalipinnan kanssa. Kalvo helpottaa pintojen pitämistä puhtaana, kun lika ei pääse syvälle huokoiseen maaliin. Paljon suolatuilla teillä ajavat arvostavat puhtaanapidon helppoutta. Etenkin laitteet, joita ei helposti voi ajaa pesulinjaston läpi; auraustraktorit, haketuslaitteet, kaivukoneet, pinnoitetaan yhä enemmän.

Laitteen pinnoitus ei ole vahaukseen verrattava työ. Vaha poistuu liuottimilla. Pinnoitekalvo kestää liuottimet.

Hyvönen pinnoittaa

Olli Hyvönen on pinnoittanut autoja ja työkoneita seitsemän vuotta. OA Hyvönen Oy:llä on toimitilat Hämeenlinnassa, jossa pinnoitetaan lähes kaikki kevyt kalusto. Työkoneiden perässä liikutaan ympäri Suomea. Jos työkoneita on pinnoitettavana useita kerralla, se ei vähennä työn määrää, mutta vähentää ajettuja kilometrejä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Autoille on oma pinnoitteensa, ns. ohutkalvopinnoite, joka levitetään käsin ja ylimääräinen aine pyyhitään mikrokuituliinalla pois. Kalvo jää ohueksi. Työkoneiden ikkunapinnat käsitellään samoin ja samalla aineella kuin autojenkin ikkunat. Työkoneiden maalatut pinnat käsitellään Ceramic Pro Strong:lla ja aine levitetään ruiskulla. Pinnoitus on paksumpi kuin autoissa. Ruiskutus on kätevämpi työkoneissa, kun tasaiset pinnat ovat pienempiä ja pinnat muuten rikkonaisia ja monimuotoisia.

Ceramic Pro on titaanidioksidipohjainen tuote, jonka koko reseptiä ei paljasteta. Kemikaalia valmistetaan Taiwanissa. Kyseistä tuotetta ei myydä kuluttajille. Maahantuoja Kankaanpäästä myy sitä koulutetuille yrityksille, jotka tekevät pinnoituksia.