Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Työkoneiden voimakoneina dominoivat dieselmoottorit – ja dominoivat jatkossakin – jatkuvaan isoon tehontarpeeseen ei akkutekniikka kykene vielä tänä päivänä vastaamaan

Työkoneiden voimakoneina dominoivat dieselmoottorit – ovat dominoineet jo 60–70 vuotta. Ennustan vankasti, että dieselmoottorien voittokulku jatkuu myös tulevaisuudessa. Jatkuvaan isoon tehontarpeeseen ei esimerkiksi akkutekniikka kykene vastaamaan, ainakaan toistaiseksi. Erilaista sähköavusteisuutta kyllä kehittyy mm. voimansiirron, hydrauliikan ja apulaitteitten alueille. Lyhytaikaista lisätehopiikkiä voidaan sähköisesti aikaansaada, mutta pitkäaikaista isoa tehoa ei toistaiseksi akuilla kyetä tarjoamaan.
Tilaajalle
Moottorin palamisilmassa oleva pöly on päästöjen hallintajärjestelmän kannalta haitallista, koska maahiukkaset eivät pala, vaan niistä tulee tuhkaa, joka tukkii hiukkasuodattimen. Siksi useimmat valmistajat suosittelevat, että ilmansuodattimeen ei kosketa ennen kuin sen varoitusvalo syttyy. Suodatinta ei puhdisteta, vaan se vaihdetaan uuteen.