Paineella puhtaaksi Avantin kadunpesulaitteella

Avantin työlaitevalikoimaan kuuluu kolme erikokoista kadunpesulaitetta – säiliöiden tilavuudet ovat 280, 560 ja 840 litraa. Testikoneen mukana toimitettiin keskimmäinen.
Avantin katupesureiden säiliöiden koot ovat 280, 560 ja 840 litraa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kahden pienimmän vedentuotto on enimmillään 30 litraa minuutissa 200 barin paineella. Suurimmalla suihkitaan 50 litraa minuutissa, paine on 220 baria.

Pesulaitteet ovat Dynasetin valmistamia. M-mallissa on käytössä HPW 200-korkeapainevesipumppu. Avantin kiinnikkeellä ja liittimellä olevaa mallia saa vain Avantilta, mutta vastaavaa pesuria eri värissä muihin peruskoneisiin saa suoraan Dynasetilta.

Suutinputken työleveys on 1800 mm ja sitä voi lisävarusteena saatavan työlaitteen ohjauspaketin hankkimalla kääntää hydraulisesti. Suuttimia on yhdeksän kappaletta. Pesupaine on kova, esim. vuosikymmeniä limoittuneeseen asfalttipintaan syntyi raidat liman irrotessa jopa ilman mekaanista hankausta. Tässä käyttötarkoituksessa suuttimia voisi olla jopa hieman enemmän.

Tavalliseen harjalaitteeseen verrattuna jäljestä syntyy todella puhdasta, sillä vedenpaine puhdistaa myös pienet kolot ja asfaltinraot, eikä pölyäkään synny. Korkeammalta sumutettaessa katupesuri soveltuu myös hellävaraiseen kasteluun.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Käsinpesu onnistuu

Kadunpesulaitteeseen on liitetty myös pesupistooli, kahvalle on kätevä teline säiliön päällä. Kuviota ei ole mahdollista säätää, mutta Dynasetin kautta on mahdollista hankkia myös esim. pyörivä suutin. Vesiletkun pituus on 20 metriä ja kelautuu tarvittaessa automaattisesti omalle kelalleen.

Pesukahva on mainio lisä pakettiin – koneen tai auton pesun lisäksi puhdistaa ahtaita koloja tai seinänvieriä. Täydellä paineella kahvasta saa pitää kiinni tosissaan kaksin käsin, sillä vääntö on melkoinen.

Vaikka imuputki onkin lähes säiliön pohjassa, niin vedenpinnan laskettua tietyn rajan alle, pumppu hakkasi käynnistämisen jälkeen jonkun aikaa tyhjää. Valmistajan mukaan syynä saattoi olla se, että säiliö heilahti, jolloin imuputkeen pääsi ilmaa. Pumput on kuitenkin suunniteltu kestämään myös kuivakäyttöä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuten Avant 860i:n varsinaisessa testijutussa todettiin, etenkin lämpimällä säällä pesuria käytettäessä koneen hydrauliöljyjen lämpötila nousi melko nopeasti 80 asteisiksi, vaikka Avantissa on erillinen öljynjäähdytin. Valmistajan mukaan koneessa kuitenkin käytetään korkeamman lämmönkeston hydrauliöljyä.

M-koon kadunpesulaitteen hinnaksi ilmoitetaan 5 550 euroa, (alv 0 %).

Pesukahva on laitteeseen kätevä lisä.
Pesukahva on laitteeseen kätevä lisä. Kuva: Arto Turpeinen
Maksimipaine on 200 baria. Limoittuneeseen asfalttiin jää selvät raidat.
Maksimipaine on 200 baria. Limoittuneeseen asfalttiin jää selvät raidat. Kuva: Arto Turpeinen
Ylhäältä ruiskutettaessa katupesuri soveltuu myös hellävaraiseen kasteluun.
Ylhäältä ruiskutettaessa katupesuri soveltuu myös hellävaraiseen kasteluun. Kuva: Arto Turpeinen