Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

KoneAgria 2019 – laaja konekattaus

KoneAgria järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 10.–12.10.2019. Näyttely on avoinna torstaina ja perjantaina kello 9–17 ja lauantaina 9–16.
Kuva: Matti Turtiainen

Viime vuonna Koneagria painottui karja- ja metsätalouteen. Tänä vuonna näyttelyllä ei ole varsinaista teemaa, vaan nähtävillä on laaja repertuaari koneita ja ratkaisuja niin maatalouteen, metsään, palveluihin kuin ohjelmistoihin ja rakentamiseenkin. Perinteisesti maito- ja karjapuolen näytteilleasettajia on kuitenkin paikalla runsaasti.

Näyttelyalue loppuunmyyty

Näyttelyalueen sisäosastot myytiin viimeistä nurkkaa myöten nopeasti loppuun, tänä vuonna myös ulkoalueiden osastopaikat täyttyivät hyvissä ajoin ennen näyttelyn alkua.

”Tulossa on hyvä näyttely. Näytteilleasettajien kiinnostus ja osastojen täyttyminen kertovat selvästi, että maatalouden vuosittaiselle ammattitapahtumalle on kysyntää myös Keski-Suomessa. Koneagria on vahvasti ammattilaisten tapahtuma”, näyttelypäällikkö Marko Toivakka kertoo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Näyttelyssä järjestetään tuttuun tapaan seminaareja ja tietoiskuja, mutta painotusta on muutettu käytännönläheisempään suuntaan. Auditoriotiloissa pidetään useampia seminaareja, sen lisäksi B-hallin keskellä olevalla ohjelmalavalla nähdään koko näyttelyn ajan 10–20 minuuttia kestäviä tietoiskuja, joilla pyritään tarjoamaan käytännön apuja viljelijän arkeen.

Tietoiskuissa ja seminaareissa yhtenä kantavana teemana on ilmastonmuutos. Näyttelyssä tullaankin näkemään muun muassa mahdollisuuksia hiilen sidontaan. Tietoa seminaarien ja tietoiskujen sisällöistä kannattaa käydä vilkaisemassa Koneagrian nettisivuilta. Tänä vuonna näyttelyorganisaatio ei järjestä tilavierailukohteita.

Viljelymenetelmäkokeen kuulumiset Koneviestin osastolta

Koneviestin osastolla voit tutustua KV Konevertailun lisäksi Koneviestin viljelymenetelmäkokeen kuulumisiin. Toimittajamme Jussi Knaapi on paikalla esittelemässä muun muassa koekentällä tehtyjen maanparannuskokeiden tuloksia. Lisäksi osastolla voit osallistua arvontaan, jossa palkintona on Can-Am Traxter Pro HD10 T1b -mönkijä.