Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Piristyminen on menossa, mutta kuinka kauan? – Metsäkonekysyntää ruodittiin LogSetin myyntijohtajan haastattelussa

Suomalaiset tärkein kohderyhmä, mutta kansainvälisiä vieraita on tavallista enemmän.
jämsänkoski

”Ihan hyvältä tuntuu taas olla Messuilla”, tunnelmoi LogSetin myyntijohtaja Mikko Laurila. FinnMetko on Laurilan mukaan LogSetille isoin tapahtuma nyt vähään aikaan. FinnMetkossa suomalaisasiakkaat ovat tärkein ryhmä luonnollisesti. Kuitenkin hän kertoo, että kansainvälisiä vieraita on ollut tavanomaista enemmän liikkeellä.

Laurilan mukaan näkymät metsäteknologiassa globaalisti suomalaisvalmistajien kannalta näyttävät toistaiseksi ihan hyvältä. Puun tuonnin pysähtyminen Venäjältä lisää puun kysyntää muille markkinoille. Tämä vaikuttaa myönteisesti koneiden kysyntään, Laurila analysoi.

Hän toteaa, että komponenttien hinnat ovat nousseet ja saatavuushaasteita on edelleen. ”Koneiden hinnat ovat nousseet paljon kahden vuoden aikana.”

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Metsäkoneasiakkaita huolettaa kuljettajapula sekä alalle tulevien toimijoiden vähyys. Suomessa asiat ovat asiakkaiden keskuudessa kuitenkin kohtuullisen hyvin. Työtilanne on positiivinen ja taksat ovat nousemaan päin, mikä on viimevuosien kehitykseen nähden hyvä merkki, vaikkakin polttoaineiden hinnankorotusten vaatimalle tasolle ei vielä päästä.

”Piristyminen on nyt menossa, mutta kuinka kauan?”, Laurila tuumii.

Laurila kertoo myös LogSetin koneiden kehittymisestä. Katso FinnMetkosta tehty haastattelu.