Metko 2006 - Metsä- ja maarakennuskoneiden suurnäyttely

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Elo–syyskuun vaihteessa järjestettävään konetyöalojen FinnMetko 2006 -suurnäyttelyyn on järjestäjien mukaan ilmoittautunut yli 250 näytteilleasettajaa. Mukana ovat kaikki raskaskonealan merkittävät konevalmistajat, laite- ja varaosatoimittajat, palveluntarjoajat, järjestöt ja oppilaitokset sekä rahoitus- ja vakuutusalan toimijat.

Metko järjestetään joka toinen vuosi ja se vuorottelee maarakennuskoneisiin keskittyneen Maxpo-näyttelyn kanssa. Vuonna 2004 paikalla oli 28 200 näyttelyvierasta. Ensimmäinen Metko järjestettiin vuonna 1987, ja tämänvuotinen tapahtuma on järjestyksessä yhdestoista.

Tositoimia työnäytösalueilla

Tuttujen puunkorjuu- ja maarakennusnäytösten rinnalla on nyt myös kannonnoston työnäytösalue. Talvella päätehakatulla kannonnostoalueella esitellään mahdollisuuksien mukaan myös koneellista istutusta. Alueen metsäojat perataan Metsätalouden kehittämiskeskus Tapion ja Kone-Kesko Oy:n yhteistyönä. Tapio tiedottaa metsänparannukseen liittyvistä asioista alueen työnäytöksien lomassa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Näyttelyalue on tänä vuonna entistä tiiviimpi. Kaikki työnäytösalueet on mahdutettu kävelymatkan päähän, joten bussikuljetuksiin ei aikaisempien vuosien tapaan tarvitse turvautua. Alueen kartta löytyy portilla jaettavasta näyttelyluettelosta.

Metsätyönäytöksiä on kaikkiaan neljällätoista palstalla. Niiden työlajit vaihtelevat ensiharvennuksesta ja energiapuunkorjuusta päätehakkuuseen. Vauhdikkaat työnäytökset ovat aina olleet Metkon vetonaula.

Koneuutuuksista valmistajat eivät ole etukäteen paljon tiedottaneet, mutta odotukset varsinkin metsäkoneiden osalta ovat suuret.

SM-kilpailuja kahtena päivänä

Toisena näyttelypäivänä, perjantaina 1. syyskuuta ratkotaan metsäkoneenkuljettajien Suomen mestaruudet. Kilpailuun ilmoittaudutaan ennakkoon. Alkukilpailuja järjestetään heti aamusta alkaen ja mestaruus ratkeaa iltapäivällä. Kilpailun järjestelyistä vastaa Jämsänkosken metsäoppilaitos.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Maarakennusalan kuljettajien Suomen mestaruustaisto käydään lauantaina 2. syyskuuta kello 10–14. Maarakennustyönäytösalueella pidettävän SM Ykköskuskikilpailun järjestää Jyväskylän ammattiopisto. Kilpailuun ilmoittaudutaan paikan päällä kello 9.30 alkaen.

Ammattimaiset järjestelyt

Näyttelyn vastuullisena järjestäjänä on FinnMetko Oy ja taustaorganisaatioina ovat Koneyrittäjien liitto ry sekä Keski-Suomen Koneyrittäjät ry. Kolmen päivän aikana näyttelyvieraita odotetaan paikalle 25 000–30 000, joista noin 2000 lienee ulkomaalaisia.

Päiväliput näyttelyyn maksavat torstaille 10 euroa ja perjantaille sekä lauantaille 15 euroa. Näyttelyn portit ovat auki Jämsänkosken metsäoppilaitoksella 31.8.–2.9.2006 9.00–17.00. Lisätietoja: www.metko.fi r

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Metsä

Avaa artikkelin PDF