John Deere -ruiskut Agrimarketin valikoimiin

Kuvassa oleva JD 732i-ruisku on varustettu 21 metrin puomistolla ja GSD2600 isobus-terminaalilla. Ruiskun hinta on noin 49 000 euroa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Deeren tuotteissa i-merkintä tarkoittaa käytännössä huipputekniikan mukanaoloa. Tarkemmin i-solutionin periaatteesta kerrottiin Koneviestin numerossa 12/08. Ruiskuissa i-solution tuo mukanaan isobus-ohjauksen, ajo-opastuksen, kartoituksen, automaattisen lohko-ohjauksen ja täsmäruiskutuksen. i-mallisissa ruiskuissa on myös mm. portaattomasti säädettävä raideväli.

Mallin kaksi viimeistä numeroa kertovat pääsäiliön nimelliskapasiteetin, eli 2400, 3200 ja 4000 litraa. Lisäksi ruiskussa on 400 litran huuhteluvesisäiliö sekä parinkymmenen litran puhdasvesisäiliö.

Puomistoja on kahta tyyppiä: kaksi ja kolmiosaisesti kokoon taittuvaa.

Leveyksiä on 18-28 metriin. Suutinrunkoina on viisipaikkaiset revolverirungot. Lisävarusteena on saatavissa jatkuva nestekierto puomistoon, jonka ansiosta aineiden sakkautuminen putkistoon voidaan välttää ja heti ruiskutuksen alussa saavutetaan tasainen tulos. Myös ruiskuputkiston ja suuttimien huuhtelujärjestelmä löytyy lisävarustelistalta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ruiskut kytketään traktorin koukkuun, kuulavetolaitteeseen tai vetokitaan.

Aisassa on etäisyydensäätö ja automaattinen ohjaus, joita säätämällä ruisku saadaan seuraamaan tarkasti traktorin renkaanjäljissä.

Kuljetusturvallisuutta ja mukavuutta parantavat hydrauliset jarrut ja akselijousitus.

Ruiskut ovat kuuluneet John Deeren tuotevalikoimiin 1990-luvun alkupuolelta lähtien, nyt niitä tuodaan myös suomeen. Agrimarket ottaa valikoimiinsa JD:n 700-sarjan hinattavat ruiskut. Mallisto koostuu 724, 732 ja 740-malleista sekä niiden i-varianteista.

Avaa artikkelin PDF