Tänä vuonna sähkövoimansiirtoa oli tarjolla niin suuriin kuin pieniinkin koneisiin. Sähkökäyttöinen Giant-minikuormain oli uutuus, mutta voisi veikata, että sen sisään kätkeytyvä tekniikka on käytännön elämässä hyvin koeteltua, sillä siitä oli vastannut tunnettu trukkivalmistaja Jungheinrich. (JL)
Multione on tänä ollut vuonna ollut erittäin ahkerana. Uusia malleja on tullut peräti 13 ja lisäksi mallistoon on tullut pari uutta kokoluokkaa. Agritechnicassa esiteltiin myös monia maataloustyölaitteita, jotka myydään Multione-brändin alla.
Liukuohjattujen Mustang kuormainten rinnalla esiteltiin uusi pieni pyöräkuormainmali. Mustang kuuluu Manitou-ryhmään.
New Holland W170C Long Reach -malli on suunniteltu erityisesti maatalouden materiaalinkäsittelyä silmällä pitäen. Nostokorkeutta on yli 4,4 metriä, mikä on normaalia puomia 40 cm enemmän. Nostokykyä on 5,4 tonnia ja etuakselin automaattinen tasauspyörästön lukko parantaa nousukykyä esimerkiksi maissi- tai säilörehusiilolla. Long Reach- mallit ovat noin 400 kg perusversioita painavampia, mikä on hyödyksi esim. siiloja tiivistäessä. (TV)
Pienkuormaajalla joudutaan välillä pujottelemaan matalistakin oviaukoista. Weidemann esitteli sähköpienkuormaimensa työnäytöksen ohessa hydraulisylintereillä taittuvaa kattoa, joka on saanut nimen epsPlus. Kuljettaja voi säätää katon korkeutta penkillä istuen. 1160 eHoftrac-malli pujahti helposti kahden metrin korkeuteen asetetun palkin ali. (JuL)
Weidemannin eHoftrac pääsi tämän vuoden maaliskuussa sarjatuotantoon. Normaalissa eHoftracissa on kiinteä akkupaketti, jonka lataaminen edellyttää koneen seisottamista latauksen ajan. Nyt esiteltiin vaihdettava akkupaketti, joka mahdollistaa koneen jatkuvan käytön. Vastaavaa menetelmää käytetään varastojen sähkötrukeissa. (JL)
Kramer oli tuonut messuille täyssähköisen pyöräkuormaimen prototyypin. Koneen tekniikasta kerrottiin vielä toistaiseksi niukalti, mutta lataukseen sanottiin tarvittavan aikaa vain kahdesta viiteen tuntia. Yhden latauksen hinta olisi Saksan sähköhintatason perusteella noin 7 euroa. Samalla esittelyareenalla kulkivat vuorotellen Kramerin ja Weidemannin sähkökoneet. Kramer ja Weideman ovat molemmat osa Wacker Neuson -konsernia, joten oli hyvin luonnollista, että molempien merkkien koneita esiteltiin yhteisellä messuosastolla. (JL)
Kramer KT276 -kurottajan konehuoneessa on nykyisin Kohlerin valmistama moottori. Eräs tärkeä syy moottorivalintaan näkyy tässä kuvassa: moottori ja sen jälkikäsittelylaitteiston muodostava hapetuskatalysaattori vievät hyvin vähän tilaa, mikä helpottaa konevalmistajan työtä suuresti. Kohlerin 2,5-litraisessa dieselissä on nykysuuntauksen mukaisesti sekä turbo että yhteispaineruiskutus. Tehoa on tarjolla 55 kW (75 hv). (JL)
Pienten kuormainten valmistajia riittää maailmalla ja lisää tuntuu tulevan pari kolme uutta yrittäjää joka vuosi. Tämän vuoden messuilla silmään osui Workhorse Pixy 41t. Se kuuluu italialaisen Cast Group -nimisen valmistajan tuotevalikoimaan ja painaa 1 260 kg. Moottorina on Isuzun kolmisylinterinen diesel. (JL)
Manitoun kurottajien ohjaamoihin on tullut muutamien pikku uudistusten ohella myös mahdollisuus saada koneeseen älykäs ohjausjärjestelmä, joka sovittaa ohjauksen välityksen koneen työskentelytilanteen mukaiseksi. Järjestelmä vähentää ohjauspyörän kierroksia aina silloin, kun se on mahdollista turvallisuudesta tinkimättä. Nopeimmillaan pyörien kääntäminen laidasta laitaan edellyttää vain yhden ohjauspyörän kierroksen. (JL)
Manitou MLT 625-75 H esiintyi SCC-harjalaitteen kanssa. Työlaitteiden käyttöä on helpotettu uusissa koneissa puomin automaattisilla toiminnoilla, kuten kauhan palautuksella perusasentoon ja kauhan ravistustoiminnolla. Moottorin on tässä koneessa 75 hv:n Kubota. Mallimerkinnän lopussa oleva H tarkoittaa koneen olevan hydrostaattivoimansiirrolla. Momentinmuunninvaihteisto on saatavilla vasta yli sadan hevosvoiman tehoisiin malleihin. (JL)
JCB:n 536-60 Agri oli varustettu nyt uudella Ecomax-sarjan moottorilla samoin kuin mallit 531-70, 536-60, 536-70, 541-70, 535-95, 550-80 ja 560-80. JCB painotti uusien moottoreiden taloudellisuutta ja tämän koneen kohdalla oli ilmoitettu tuntikulutukseksi 5,86 litraa. (JL)
JCB:n maatalouskurottajamallisto oli kokenut uudistuksia kaikissa kokoluokissa. Pääasiassa kysymys oli tietysti moottoreiden päivityksestä, mutta samalla oli uudistuksia kohdistettu hydrauliikkaan ja muihin koneen toimintoihin